KINESKI MEDIJI: Američko oružje će se okrenuti protiv njih samih

Novosti online

13. 03. 2023. u 17:04

SANKCIJE koje je uvela Bela kuća i sukobi koje ona podstiče, ne samo da štete njenim protivnicima, već se ispostavilo da su mač sa dve oštrice koji pogađa i Vašington, piše "Global tajms".

КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Америчко оружје ће се окренути против њих самих

Foto: AP

-SAD se mešaju u svetsku politiku, pokušavajući da dominiraju svima. Ova želja se može uporediti pritiskom deset prstiju na deset dugmadi istovremeno. Snaga i autoritet Sjedinjenih Država su u velikoj meri preuveličani, a zemlja će neminovno izgubiti kontrolu, piše u članku.

U svojoj spoljnoj politici, Vašington se, ističe autor, previše oslanja na vojnu moć i sankcije zbog svoje visokotehnološke i finansijske hegemonije i pristupa tržištu. Međutim, mogućnosti korišćenja ovih alata su ograničene – oni su efikasni u određenom opsegu, ali će njihova zloupotreba na kraju dovesti do iscrpljivanja resursa Sjedinjenih Država.

-Potraga za profitom vođena pohlepom (SAD) otišla je predaleko. Ovo će izazvati uništenje njihovih neodrživih finansijskih piramida, kaže se u materijalu.

Kao primer, autor članka navodi situaciju banaka SVB, Signature i Silvergejt, čiji bankrot preti da izazove domino efekat za ceo finansijski i tehnološki sektor SAD.

Pristup Vašingtona slabi svoje neprijatelje, ali i šteti sebi: SAD nastavljaju da koriste razne poluge, koje će se u jednom trenutku slomiti usled prevelikog opterećenja, zaključuje autor.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna