RUSI POTPISALI NOVI UKAZ: Melitopolj postao novi administrativni centar Zaporoške oblasti

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 21:40

VRŠILAC dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki potpisao je ukaz o podeli teritorije regiona na 16 administrativnih jedinica sa centrom u Melitopolju.

РУСИ ПОТПИСАЛИ НОВИ УКАЗ: Мелитопољ постао нови административни центар Запорошке области

Mapa Novosti

- Obrazovati administrativno-teritorijalne jedinice Zaporoške oblasti: gradovi Zaporoške oblasti od regionalnog značaja: grad Melitopolj, grad Berdjansk, grad Energodar. Odrediti da je administrativno-politički centar Zaporoške oblasti grad Melitopolj - navodi se u dokumentu.

Prema ukazu region je podeljen na 13 rejona: Akimovski, Berdjanski, Vasiljevski, Veselovski, Kamensko-Dnjeprovski, Kujbiševski, Melitopoljski, Mihajlovski, Pologovski, Priazovski, Primorski, Tokmakski i Černigovski.

Granice svih rejona, kao i Berdjanska i Energodara određuju se u okviru administrativnih granica rejona sovjetske republike Ukrajine od 16. septembra 1991. godine.

Dokument je potpisan 3. marta i stupio je na snagu nakon zvaničnog objavljivanja.

Zaporoška oblast postala je subjekat Rusije nakon održanog referenduma na kojem je 93,11 odsto učesnika glasalo za ulazak u sastav Rusije. Ukrajinska strana ne priznaje legitimitet referenduma i nastavlja da granatira teritoriju. Više od 70 odsto teritorije regiona je pod kontrolom Moskve, dok Oružane snage Ukrajine i dalje drže grad Zaporožje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: IZGOREO OBLAKODER U IZGRADNjI - Vatrogasci u Hong Kongu uspeli da se izbore sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom