"UVEREN SAM DA ĆE NAM ZAPAD POSLATI AVIONE": Reznikov veruje u stvaranje "vazduhoplovne koalicije"

Novosti online

03. 03. 2023. u 16:00

UKRAJINSKI ministar odbrane Aleksej Reznikov rekao je u intervjuu popularnom nemačkom listu Bild da je "uveren" da će zapadne zemlje poslati borbene avione u Ukrajinu uprkos protivljenju nekih saveznika.

УВЕРЕН САМ ДА ЋЕ НАМ ЗАПАД ПОСЛАТИ АВИОНЕ: Резников верује у стварање ваздухопловне коалиције

Foto: Jutjub/Gung Ho Vids/CNN

Ukrajinski ministar je u intervjuu za Bild izjavio da je "uveren" da će Ukrajina "dobiti dva do tri različita tipa borbenih aviona". Izbor aviona koje će Ukrajina dobiti, kaže Reznikov, zavisi od "dostupnih inženjera, aerodroma, održavanja i rezervnih delova".

Reznikov navodi da veruje da će zapadni saveznici stvoriti tzv "vazduhoplovnu koaliciju", baš kao što se nedavno dogodilo sa dogovorom da se u Ukrajinu pošalju nemački tenkovi tipa "leopard 2".

Ukrajinski ministar odbrane rekao je, praveći paralelu sa sporazumom o slanju tenkova kojem se Nemačka u početku protivila, da veruje da zapadne zemlje u početku neće pristati da pošalju borbene avione, ali će se vremenom predomisliti.

Kako navodi Bild, zapadni saveznici su Kijevu signalizirali da su spremni da počnu obuku ukrajinskih pilota i razumeju da je slanje borbenih aviona sledeći korak u jačanju ukrajinske PVO.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu