"PA KO JE, AKO NISU CVRČCI I RUSKE BUBE?" Zaharova postavila "nezgodno" pitanje američkoj obaveštajnoj službi

Novosti online

01. 03. 2023. u 22:11

AMERIČKA obaveštajna služba je utvrdila da „Havanski sindrom“ nije povezan sa zlonamernim akcijama drugih zemalja, uključujući Rusiju. Da li se to ruši slika o Rusiji kao o „imperiji zla“, upitala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ПА КО ЈЕ, АКО НИСУ ЦВРЧЦИ И РУСКЕ БУБЕ? Захарова поставила незгодно питање америчкој обавештајној служби

Foto: Profimedia

Američka obaveštajna zajednica došla je do zaključka da „Havanski sindrom“ od koga su obolevali američki zvaničnici na službenim putovanjima nije povezan sa akcijama „stranih protivnika“, uključujući Rusiju, saopštio je „Vašington post“.

Reč je o misterioznoj bolesti koja je od 2016. godine počela da kosi američke diplomate prvo na Kubi, zatim u Kini, a potom i širom sveta.

Neki od simptoma „Havanskog sindroma“ su visok krvni pritisak, mučnine i vrtoglavica. U SAD su požurili da optuže Rusiju, Kinu i Kubu da protiv njihovih diplomata koriste „akustičko oružje“, pa čak su i zapretili sankcijama.

- Dakle, ispostavlja se da se slika o nama kao o 'imperiji zla' ruši pred našim očima? Podsećam da su nekoliko godina ta ista američka obaveštajna zajednica i rukovodstvo CIA, kao i američki mediji koji su to radili po njihovim instrukcijama, tvrdili da američke diplomate podvrgavaju mučenju, izazivajući kod njih halucinacije i mučnine. Iza toga su navodno stajale obaveštajne službe zemalja 'ose zla', u prvom redu Rusija - saopštila je Zaharova na Telegramu.

Ona je podsetila da su čak „anonomni američki stručnjaci za nacionalnu bezbednost neosnovano tvrdili da cela ta priča 'izgleda, miriše i oseća se kao da iza nje stoji ruska služba GRU'“.

Zatim se, kako kaže, „pojavila verzija o tome da zaposlene u američkim ambasadama muče cvrčci, dovodeći ih do šizofrenije“.

- Onda su cvrčke ostavili na miru i ponovo se uhvatili Rusije. Ali ispostavilo se – ponovo nije kriva Rusija. Pa ko je? Ko je ako nisu cvrčci? I ako, očigledno, nisu ruske bube? - upitala je ironično Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN CIKLON ZAHVATIO EVROPU: Pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u ovim zemljama, strahuje se i od poplava