"OPRAVDANO JE U TRENUTNOJ SITUACIJI": Novak upozorava - Pristupanje Švedske i Finske NATO-u imaće ozbiljne posledice

Srna

01. 03. 2023. u 15:43

PRISTUPANjE Finske i Švedske NATO-u imaće ozbiljne posledice koje treba uzeti u obzir, saopštila je predsednica Mađarske Katalin Novak.

ОПРАВДАНО ЈЕ У ТРЕНУТНОЈ СИТУАЦИЈИ: Новак упозорава - Приступање Шведске и Финске НАТО-у имаће озбиљне последице

Foto: Tanjug/Miloš Milojević

Ona se oglasila na "Tviteru" u vreme početka diskusije u Parlamentu Mađarske o ratifikovanju protokola o pridruživanju Finske i Švedska Alijansi.

- Moj stav je jasan: pristupanje Švedske i Finske je opravdano u trenutnoj situaciji - napisala je Novakova.

Novakova je istakla da pojedini ljudi misle da se radi o tehničkom problemu koji se može lako rešiti, ali da to nije tačno. Prema njenim rečima, na poslanicima je da donesu "kompleksnu odluku, sa ozbiljnim posledicama" i neophodno je "pažljivo razmatranje".

Ona je izrazila uverenje da će mađarski Parlament u što skorije vreme doneti mudru odluku, preneo je TASS.

Vlada premijera Mađarske Viktora Orbana saopštila je da podržava ulazak Finske i Švedske u NATO. Ministar spoljnih poslova Peter Sijarto predstavio je parlamentu predlog za ratifikaciju protokola.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA": Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...