RUSI UPOZORAVAJU IZRAEL: Prekinite napade na Siriju i oružane provokacije

Novosti online

28. 02. 2023. u 18:49

RUSIJA je pozvla Izrael da prekine oružane provokacije protiv Sirije, izjavio je prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski na sastanku Saveta bezbednosti UN.

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ ИЗРАЕЛ: Прекините нападе на Сирију и оружане провокације

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je ukazao da se nastavljaju redovne proizvoljne vojne akcije Izraela protiv Sirije.

Poljanski je podsetio da je 19. februara izraelsko vazduhoplovstvo izvelo udare na teritoriju Sirije, napadnuto je nekoliko ciljeva u Damasku i okolini, a jedna raketa je pogodila stambenu zgradu u gustom urbanom području.

- Usled toga je 5 ljudi poginulo, još 15 je povređeno. Jedan od fragmenata izraelske rakete koju je presrela sirijska PVO pao je 300 metara od zgrade ruske ambasade u Damasku - rekao je Poljanski.

Dmitrij Poljanski/Foto: Printskrin/Jutjub/United Nations

 

- Snažno osuđujemo vojne akcije koje je preduzeo Izrael, a koje predstavljaju grubo kršenje međunarodnog prava. Snažno pozivamo izraelsku stranu da zaustavi oružane provokacije protiv SAR-a i da se uzdrži od koraka koji nose opasne posledice po ceo region - istakao je on.

Prema rečima Poljanskog, Moskva polazi od činjenice da je nastavak takve prakse Izraela apsolutno neprihvatljiv, posebno kada mnoge zemlje sveta, uključujući i Rusiju, aktivno pomažu Sirijcima u prevazilaženju posledica zemljotresa.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI T-90M DEJSTVUJU U DONBASU - Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)