PRVA FOTOGRAFIJA DRONA KOJI JE PAO KOD MOSKVE: Uzbuna u ruskoj prestonici, evo šta je bila moguća meta (FOTO)

Novosti online

28. 02. 2023. u 15:42

BESPILOTNA letelica je pala danas stotinu kilometara jugoistočno od Moskve, nedaleko od gasne kompresorske stanice, saopštile su ruske vlasti i dodale da su se još tri letelice ovog tipa srušile u drugim delovima Rusije.

ПРВА ФОТОГРАФИЈА ДРОНА КОЈИ ЈЕ ПАО КОД МОСКВЕ: Узбуна у руској престоници, ево шта је била могућа мета (ФОТО)

Foto: Tviter/@Gerashchenko_en/Profimedia/Ilustracija

Nekoliko incidenata sa dronovima dogodilo se poslednjih meseci na ruskoj teritoriji, ponekad veoma daleko od linije fronta u Ukrajini, ali ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo u blizini glavnog grada. Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je dron pao nedaleko od sela Gubastovo, oko 100 kilometara jugoistočno od Moskve.

Savetnik ukrajinskog ministra odbrane Anton Gerašenko objavio je fotografiju, koja se ranije pojavila na društvenim mrežama, a koja navodno predstavlja dron koji je pao u moskovskoj oblasti.

Navodno je u pitanju dron ukrajinske proizvodnje UJ-22, sa dometom 800 kilometara. Ova informacija, kao ni da li se na fotografiji zaista vidi ukrajinski dron koji je pao u moskovskoj oblasti, za sada nije zvanično potvrđena.

Cilj je verovatno bio civilni objekat koji nije oštećen, saopštio je Vorobjov. On nije naveo druge detalje, ali selo Gubastovo se nalazi u blizini gasne kompresorske stanice. Nema žrtava, nema štete na terenu, dodao je on, napominjući da tajna služba FSB i drugi organi rade na rešavanju situacije.

Regionalno ministarstvo energetike, kako prenosi agencija Ria Novosti, saopštilo je da pad drona nije izazvao krizu i da gasovodna mreža funkcioniše normalno. Pored toga, ruska vojska je saopštila da je preko noći oborila dve ukrajinske bespilotne letelice koje su gađale civilnu infrastrukturu na jugozapadu Rusije.

- Kijevski režim je pokušao da dronovima napadne civilnu infrastrukturu u Krasnodarskom kraju i Republici Adigeji. Dve bespilotne letelice su neutralisane bez nanošenja štete - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vlasti Brjanske oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, takođe su jutros saopštile da je na njihovoj teritoriji oboren ukrajinski dron. Žrtava i štete nije bilo, saopštio je guverner regiona Aleksandar Bogomaz. Ostaci tri drona pronađeni su i u noći na ulicama Belgoroda, rekao je guverner tog regiona Vjačeslav Gladkov.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove