"PREŽIVELA SAM ISPOD RUŠEVINA PEVUŠEĆI OMILJENU PESMU": Neverovatna priča devojke iz Turske

Novosti onlajn

12. 02. 2023. u 20:25

APOTEKARKA Gizem Ozkan (28), koja je u zemljotresu bila ispod uništene zgrade u Adijamanu, a spasilačke ekipe su je izvukle kao povređenu, nalazi se na lečenju u Izmiru.

ПРЕЖИВЕЛА САМ ИСПОД РУШЕВИНА ПЕВУШЕЋИ ОМИЉЕНУ ПЕСМУ: Невероватна прича девојке из Турске

Foto: Tanjug/AP

Ona je rekla da je prvi sat bio veoma težak u olupini iz koje je uklonjena posle 54 sata, i pokušala je da se opusti pevušeći pesmu.

U bolnicama u gradu nastavlja se lečenje 193 povređene osobe, koje su vojni avioni dovezli u Izmir iz gradova razorenih u zemljotresu. Gizem Ozkan (28), koju je zahvatio zemljotres na 4. spratu šestospratne zgrade u centru Adijamana, ispričala je dopisniku o svojim trenucima i osećanjima pod ruševinama.

Navodeći da je njena sedmočlana porodica bila zakopana ispod betonskih šipova kada je zgrada srušena, Ozkan je navela da su svi članovi porodice spašeni iz ruševina, ali da se strašni sati koje su proveli nisu mogli zaboraviti.

Gizem Ozkan je navela da je najteži trenutak bio što "nije mogla da diše" i rekla:

- To je velika bespomoćnost. Ne možeš da dišeš, nešto je ogromno na tebi. Opkoljena sa sve četiri strane, nema gde da se diše - ispričala je.

Ozkan je rekla da je tokom svih tih silnih sati provedenih u olupini pevušila pesmu koju je volela, da se uteši, i da je tako preživela.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)