RUSKI AMBASADOR U AMERICI: "Nikada nismo bili neprijatelji sa Sjedinjenim Državama"

Đ.G.

10. 02. 2023. u 17:11

RUSIJA nije neprijatelj Sjedinjenih Država, već samo želi ravnopravne odnose, dok je situacija slična ratu koji je pokrenut protiv Ruske Federacije, rekao je ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

РУСКИ АМБАСАДОР У АМЕРИЦИ: Никада нисмо били непријатељи са Сједињеним Државама

Foto: Printskrin

- Nikada nismo bili neprijatelji sa Sjedinjenim Državama. Sve što želimo su normalni odnosi, svetski poredak zasnovan na principima nedeljivosti bezbednosti, da se poštuje svaka država, a da nema prve i druge - rekao je Antonov na Memorijalnoj manifestaciji polaganja venca na grob ambasadorke Ruske imperije u SAD Aleksandre Bodisko. Antonov je primetio da ruske diplomate u Vašingtonu rade u teškom trenutku, „u situaciji kada je protiv nas pokrenut pravi rat”.

U petak, 10. februara, na Dan diplomatskog radnika, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da danas pokušavaju da rasparčaju Rusiju, ali će Ruska Federacija izaći iz konfrontacije još jača, odlučili su da nauče oni koji pokušavaju da kontrolišu svet iz tužnog iskustva Napoleona i Hitlera.

Prema njegovim rečima, „neophodno je graditi međunarodne odnose na fer, ravnopravnim osnovama, kako to zahteva Povelja UN i koje naše zapadne kolege sada pokušavaju da potkopaju namećući svetu ne univerzalno primenljivo međunarodno pravo, već svoja pravila", prenela je RIA.

BONUS VIDEO: POMOĆ U TRENU - Ruski EMERCOM spasioci spremni za polazak u Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu