NATO MORA ŠTO PRE DA POPUNI ZALIHE: Stoltenberg pozvao zemlje Alijanse da povećaju proizvodnju oružja

Novosti online

20. 01. 2023. u 23:17

ZEMLjE NATO-a treba što pre da popune zalihe oružja i municije – o tome će se razgovarati na sastanku ministara odbrane Alijanse u februaru, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na sastanku kontakt grupe za Ukrajinu u američkoj vojnoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj.

НАТО МОРА ШТО ПРЕ ДА ПОПУНИ ЗАЛИХЕ: Столтенберг позвао земље Алијансе да повећају производњу оружја

Naoružanje stiže u albansku luku, Foto AP

-Generalni sekretar je izjavio da saveznici iz NATO-a treba da ubrzaju proizvodnju naoružanja i municije i da što pre popune zalihe. On je istakao da Alijansa tesno sarađuje sa industrijom kako bi se zadovoljile te potrebe. Nabavka će biti važna tačka dnevnog reda na sastanku ministara odbrane NATO-a koji će se održati u februaru, navodi se u saopštenju pres-službe NATO-a.

Stoltenberg je takođe pozdravio izdvajanje novog paketa vojne pomoći Ukrajini koji je dogovoren u bazi „Ramštajn“.

-Rusija se priprema za nove ofanzive, stoga je potrebno da se hitno poveća podrška kako bi Ukrajina mogla da pobedi i povrati okupirane teritorije, napisao je generalni sekretar NATO-a na Tviteru.

Šef Pentagona Lojd Ostin otvorio je danas u američkoj vojnoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu i poručio da će se pomoć Kijevu nastaviti koliko god bude potrebno.

Ranije su se predstavnici niza zapadnih zemalja žalili da su iscrpeli zalihe naoružanja i municije zbog masovnih isporuka Ukrajini.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba