AMERIKANCI SAVETOVALI UKRAJINU: Povucite snage iz Artjomovska da ih Rusi ne unište, trebaju vam za ofanzivu na jugu

P. Z. S. / ria.ru

20. 01. 2023. u 21:24

SAD savetuju Ukrajini da povuče snage iz Artjomovska (Bahmuta) u DNR kako bi počela pripreme za ofanzivu na jugu zemlje, prenosi agencija Frans pres, pozivajući se na visokog američkog zvaničnika.

АМЕРИКАНЦИ САВЕТОВАЛИ УКРАЈИНУ: Повуците снаге из Артјомовска да их Руси не униште, требају вам за офанзиву на југу

Foto AP


Prema rečima zvaničnika, pojačani fokus Kijeva na držanje grada otežava pripreme za očekivanu prolećnu ofanzivu. U slučaju Artjomovska, vreme je na strani Rusije, koja ima više artiljerije i vojnih resursa, kaže zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Sjedinjene Države savetuju Ukrajini da povuče ove snage kako bi se ponovo opremila i pridružila programima pod vođstvom SAD koji imaju za cilj razvoj ... dobro naoružanih snaga sposobnih da pokrenu ofanzivu na jugu, navodi agencija.

Kako je istakao zvaničnik, za obuku je potrebno vreme, pa bi Ukrajinci trebalo da razmotre mogućnost „zamene“ Artjomivska za obuku. Prema njegovom mišljenju, Kijev možda neće imati dovoljno resursa kako da vodi vojne operacije u gradu, i da se pripremi za ofanzivu.

Artjomovsk se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev, severno od velikog grada Gorlovke, i važno je transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom