VELIKI PLANOVI: Kina spremna da sa Rusijom sagradi pravedniji svetski poredak

Tanjug

19. 01. 2023. u 12:29

KINA je spremna da proširi stratešku saradnju sa Rusijom kako bi promovisala demokratizaciju međunarodnih odnosa i izgradila pravedniji i racionalniji svetski poredak, rekao je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ: Кина спремна да са Русијом сагради праведнији светски поредак

Foto: Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- U novoj godini Kina je spremna da radi sa Rusijom na jačanju strateških veza i produbljivanju praktične saradnje kako bi doprinela unapređivanju demokratizacije međunarodnih odnosa, formiranju pravednijeg i racionalnijeg međunarodnog poretka i olakšavanju izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnosti za čovečanstvo - kazao je Vang, prenosi TASS.

On je naglasio da su "pod strateškim vođstvom obe zemlje rusko-kineski odnosi krenuli novim putem harmoničnog suživota i obostrano korisne saradnje susednih zemalja".

Ranije ove nedelje, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su odnosi Rusije i Kine trenutno na najvišem nivou u istoriji. On je opisao veze između dve zemlje kao poverljive, pragmatične, međusobno uvažene i zasnovane na balansu interesa.

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)