AFERA "KATARGEJT": Italijanski poslanik priznao krivicu i nagodio se s tužilaštvom

Novosti online

18. 01. 2023. u 20:52

PJER Antonio Panceri, nekadašnji poslanik Evropskog parlamenta koji je među četvoro pritvorenih zbog afere "Katargejt", nagodio se sa belgijskim tužilaštvom da sarađuje sa organima gonjenja u zamenu za smanjenje kazne.

АФЕРА КАТАРГЕЈТ: Италијански посланик признао кривицу и нагодио се с тужилаштвом

Foto AP

Panceri će istražnim organima pružiti informacije o tome koje su strane zemlje, uključujući i Katar, vršile nelegalni uticaj na Evropski parlament, navodi se u saopštenju belgijskog tužilaštva koje prenosi "Politiko". Italijanski političar navodno će otkriti istražiteljima detalje o finansijskim aranžmanima, zemljama uključenim u njih, ko je profitirao od toga i ko je bio umešan u kupovinu uticaja.

Jedan od Pancerijevih advokata Loren Ken rekao je da je njegov klijent priznao da je učestvovao u korupciji, kao i da je priznao da je učestvovao u kriminalnom udruživanju.

 - Prema odrednicama koje je upotrebilo državno tužilaštvo, on je priznao da je bio na čelu ili jedan od vođa kriminalne organizacije. To su ozbiljne stvari - rekao je Pancerijev advokat za belgijsku televiziju.

Italijanu preti kazna zatvora od jedne do deset godina, ali će njena dužina biti predmet nagodbe, kao i oduzimanje imovine u iznosu za koji je optužen da je nelegalno stekao, a procenjuje se da se radi o oko milion evra.    

(RT)

BONUS VIDEO:

SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Vatrogasci i spasioci na licu mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!