GRETA, DA LI SI TO TI? Nemačka policija: Privedena Tunberg, biće puštena posle provere identiteta

Tanjug

17. 01. 2023. u 21:41

KLIMATSKA aktivistkinja Greta Tunberg bila je u grupi demonstranata koji su danas privedeni tokom protesta protiv kopanja uglja u rudniku u blizini nemačkog sela Licerat, saopštila je nemačka policija, dodajući da će svi biti pušteni na slobodu kasnije tokom dana.

ГРЕТА, ДА ЛИ СИ ТО ТИ? Немачка полиција: Приведена Тунберг, биће пуштена после провере идентитета

Foto: Tanjug

Tunberg, koja se pridružila protestima u petak, viđena je nakon privođenja dok je sedela u velikom policijskom autobusu, preneo je Rojters.

 - Greta Tunberg bila je deo grupe aktivista koji su pojurili ka platformi, nakon čega je bila zaustavljena i odvedena na proveru identiteta - rekao je portparol policije Ahena. Iz policije je za Bi-Bi-Si rečeno da Tunberg nije uhapšena i da će biti puštena nakon što se izvrši provera njenog identiteta Dodali su da će i ostali demonstranti koji su privedeni, nakon provere identiteta, biti pušteni bez podizanja optužnice.

Tunberg, 20-godišnja švedska klimatska aktivistkinja, od prošlog petka se više puta pojavljivala na protestu u regionu Licerata, između Ahena i Dizeldorfa, nakon odluke da u tom selu počne iskopavanje lignita.

 - Jednostavno ne možemo da prihvatimo da je energetskoj kompaniji RVE dozvoljeno da sklapa poslove sa nemačkom vladom i time ugrožava živote bezbroj ljudi - rekla je Tunberg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)