KONGRESMEN LAGAO O POREKLU, OBRAZOVANJU, RADNOM ISKUSTVU: Izbaciće ga ako se utvrdi da je kršio zako o finansiranju kampanje

Tanjug

15. 01. 2023. u 16:56

REPUBLIKANSKI predstavnik u Kongresu Džordž Santos biće izbačen iz Kongresa, ukoliko se utvrdi da je prekšio zakone koji se odnose na finansiranje kampanje, izjavio je danas predsednik Nadzornog odbora Predstavničkog doma Džejms Komer.

КОНГРЕСМЕН ЛАГАО О ПОРЕКЛУ, ОБРАЗОВАЊУ, РАДНОМ ИСКУСТВУ: Избациће га ако се утврди да је кршио зако о финансирању кампање

Foto: EPA

Santos je ranije priznao da je lagao o svom radnom iskustvu, obrazovanju i porodici.

Između ostalog je lažno tvrdio da ima diplome sa Njujorškog univerziteta i koledža Baruk, da je radio u Goldman saksu i Siti grupi, kao i da je Jevrejin i da su mu baka i deda pobegli od nacista tokom Drugog svetskog rata.

-On je loš momak. Nije na meni ni na drugim članovima Kongresa da odlučimo hoće li biti izbačen zato što je lagao. Ali, ako je prekršio zakone o finansiranju kampanje, biće izbačen iz Kongresa, rekao je Komer.

Grupa republikanskih lidera iz okruga Nasau, koji Santos predstavlja, zatražila je ranije od Santosa da podnese ostavku.

Republikanci su zahtev za ostavku uputili na konferenciji za novinare dva dana nakon što je jedna nestranačka organizacija, u tužbi podnetoj Federalnoj izbornoj komisiji, optužila Santosa da je prekršio zakone o finansiranju predizborne kampanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio