BOMBAŠKI NAPAD U KABULU: Ima mrtvih, sumnja se na Islamsku državu

Đ.G.

02. 01. 2023. u 00:50

BOMBA je eksplodirala u blizini kontrolnog punkta na vojnom aerodromu u Kabulu u nedelju ujutro, ubivši i ranivši „nekoliko“ ljudi, rekao je talibanski zvaničnik, što je prva smrtonosna eksplozija u Avganistanu u 2023.

БОМБАШКИ НАПАД У КАБУЛУ: Има мртвих, сумња се на Исламску државу

Foto: EPA

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad, ali regionalna podružnica grupe Islamska država — poznata kao Islamska država u provinciji Horasan — pojačala je svoje napade od talibanskog preuzimanja vlasti 2021. godine. Mete su uključivale talibanske patrole i pripadnike avganistanske šiitske manjine .

Vojni aerodrom je udaljen oko 200 metara (219 jardi) od civilnog aerodroma i blizu Ministarstva unutrašnjih poslova, gde je u oktobru prošle godine izvršen samoubilački bombaški napad u kojem su poginule najmanje četiri osobe.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Abdul Nafi Takor rekao je da je u eksploziji nekoliko ljudi poginulo i ranjeno. On nije dao tačne brojke niti dalje informacije o bombaškom napadu, rekavši da će detalji istrage biti saopšteni kasnije.

Iako su talibanske snage bezbednosti sprečile fotografisanje i snimanje direktno na mestu eksplozije, kontrolni punkt je izgledao oštećen, ali netaknut. Nalazi se na aerodromskom putu, koji vodi do visokobezbednih četvrti u kojima se nalaze ministarstva vlade, ambasade inostranih poslova i predsednička palata.

Portparol šefa policije Kabula, Khalida Zadrana, nije odmah bio dostupan za komentar, preneo je AP.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)