KULEBA: "Nema otopljavanja odnosa sa Mađarima dok je Orban na vrhu, sam je izabrao stranu"

Novosti onlajn

31. 12. 2022. u 10:36

MINISTAR spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba komentarisao je odnose između Ukrajine i Mađarske te je naglasio kako do otopljavanja odnosa ne može doći sve dok je na čelu Mađarske Viktor Orban.

КУЛЕБА: Нема отопљавања односа са Мађарима док је Орбан на врху, сам је изабрао страну

Foto: Printskrin/Jutjub/ UkraineMFA

Ukrajinski šef diplomatije je u razgovoru za YouTube kanal The Interviewer naglasio kako je nekoliko puta pokušavao popraviti mađarsko-ukrajinske onose, ali bez većeg uspeha.

- Na to je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto početku i pristao, ali je nakon ruskog napada 24. februara Sijarto je ostao jedini ministar spoljnih poslova zemalja EU s kojim nisam razgovarao. Mislim da ta činjenica govori sama za sebe - rekao je Kuleba.

Takođe, komentarisao je i odnos mađarskog premijera Viktora Orbana prema Ukrajini i jelokupnoj situaciji.

- Mislim da se u odnosima Mađarske i Ukrajine neće ništa promeniti sve dok je Viktor Orban na čelu Mađarske. Orban je već odabrao stranu i tu nema više šta da se radi - poručio je šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba.

(Klix.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (9)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)