AZERBEJDŽAN TRAŽI DIJALOG SA JERMENIJOM: Glavni cilj rezultat i efikasnost pregovora

Đ.G.

27. 12. 2022. u 17:13

MINISTAR spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov rekao je da je Baku pokazao otvorenost za pregovarački proces sa Jerevanom , prenosi TASS . Prema njegovim rečima, za azerbejdžansku stranu je važno da dijalog donese određene rezultate.

АЗЕРБЕЈЏАН ТРАЖИ ДИЈАЛОГ СА ЈЕРМЕНИЈОМ: Главни циљ резултат и ефикасност преговора

Foto: Depositphotos/EPA

- Stav azerbejdžanske strane je da je za nas glavni cilj rezultat, efikasnost pregovora. I sa ove tačke gledišta, platforma za pregovore, iako važna, za nas nije prioritetno pitanje. Pokazali smo otvorenost za proces - objasnio je Bajramov.

Kako je istakao šef azerbejdžanskog MIP-a, jedini izuzetak za Baku su one platforme za pregovore i formati, čiji su učesnici pokazali pristrasnost prema azerbejdžanskoj strani. On je dodao da su takve platforme neprihvatljive za Azerbejdžan.

Uopšteno govoreći, ne isključujemo buduće sastanke na bilateralnoj osnovi – i to je moguće, mi smo to više puta predlagali – ili na bilo kojoj trilateralnoj i drugim platformama“, naglasio je Bajramov.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je uoči neformalnog samita ZND održao trilateralne razgovore sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim - prenela je agencija TASS.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)