SKANDAL TRESE EVROPSKU UNIJU: Deset kancelarija Evropskog parlamenta zatvoreno zbog istrage o podmićivanju

Novosti online

14. 12. 2022. u 22:45

BEZBEDNOSNE službe zapečatile su deset kancelarija Evropskog parlamenta (EP) u Strazburu usred korupcionog skandala, prenosi "Sputnjik Njuz".

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ЕВРОПСКУ УНИЈУ: Десет канцеларија Европског парламента затворено због истраге о подмићивању

Foto AP

Bezbednosne službe Evropskog parlamenta zapečatile su deset kancelarija članova EP, a zatvorena je i kancelarija pomoćnika italijanskog člana EP Pjetra Bartola, prenosi "Sputnjik Njuz".

List dodaje da je potpredsednik Evropske komisije Margaritis Shinas kategorički negirao bilo kakvu povezanost sa korupcionim skandalom u svojoj prvoj izjavi za javnost nakon početka skandala.

Belgijski mediji su u utorak izvestili da je policija tokom istrage o mogućim korupcijskim zločinima u Evropskom parlamentu pronašla više od 1,5 miliona evra (1,59 miliona dolara) u gotovini u kući bivšeg italijanskog člana EP Pjera Antonija Pancerija i u kući Eve Kaili, kojoj je istog dana oduzeta uloga potpredsednice EU.

Dana 9. decembra, Kaili i njen partner su privedeni, a njihovo prebivalište je pretreseno.

Belgijske vlasti su prošle nedelje izvršile nekoliko hapšenja i pretresa u Briselu u vezi sa istragom o optužbama za korupciju u Evropskom parlamentu u vezi sa održavanjem Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru i nedozvoljenim lobiranjem u korist zalivske monarhije.

Nakon skandala sa podmićivanjem, Kaili je odmah isključena iz svoje stranke, Grčkog Panhelenskog socijalističkog pokreta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo