"ODSVIRALO" I SEMU: Benkman-Fridu preti 115 godina zatvora za jednu od najvećih finansijskih prevara u američkoj istoriji

K. Lalić - Spirković

14. 12. 2022. u 19:31

SAM Benkman-Frid optužen je za "jednu od najvećih finansijskih prevara u američkoj istoriji", piše Epoh Tajms.

ОДСВИРАЛО И СЕМУ: Бенкман-Фриду прети 115 година затвора за једну од највећих финансијских превара у америчкој историји

Foto: Printskrin/ Youtube/CNBC Television

Pre samo nekoliko dana, na pitanje da li ga brine krivična odgovornost, Sem Benkman-Frid je zamuckujući rekao: "Ima vremena i mesta da razmišljam o sebi i svojoj budućnosti."

Međutim, ubrzo nakon te izjave Semu Bankman-Fridu, vlasniku propale berze kriptovaluta FTKS, odbijena je kaucija nakon hapšenja na Bahamima.

Na saslušanju koje je juče trajalo više od tri sata, glavni sudija Ferguson-Prat odlučio je da će Bankman-Fridov zahtev za kauciju od 250.000 dolara biti odbijen na osnovu toga što postoji opasnost od bega, objavio je Njujork Tajms.

Podsećamo, Bankman-Frid je u ponedeljak uhapšen na zahtev američkog tužioca za južni okrug Njujorka, koji je obavestio kancelariju državnog tužioca Bahama da je podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg kripto milijardera. On je optužen za prevaru putem interneta, zavere u vršenju elektronskih prevara, prevare koje uključuju promet robe, prevare sa hartijama od vrednosti, pranje novca i prevara protiv Sjedinjenih Država.

Preti mu do 115 godina zatvorske kazne, ukoliko bude osuđen po svim tačkama optužnice.

Sporazum o  ekstradiciji  između Sjedinjenih Država i Bahama postoji od 1994. godine.

Predsednik SEC-a Geri Gensler rekao je da je bivši šef FTKS-a „izgradio kuću od karata na temelju obmane", kao i da je orkestrirao šemu za prevaru ulagača kapitala u FTKS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!