"STOLTENBERG LAŽE" Rusija mora oštro da odgovori NATO zvaničniku

Novosti online

13. 12. 2022. u 18:54

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je "Alijansa pokušala da izgradi mostove sa Ruskom Federacijom", ali je "Moskva sve uništila".

СТОЛТЕНБЕРГ ЛАЖЕ Русија мора оштро да одговори НАТО званичнику

foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Politikolog Sergej Prostakov u intervjuu za PolitRussia podseća da je da je specijalna vojna operacija Ruske Federacije počela nakon što je Moskva nekoliko puta pokušala da ubedi Zapad u neophodnost konstruktivnog dijaloga o nekontrolisanom širenju NATO-a na istok.

Vašington je, međutim, ruskim vlastima dao jasan odgovor da će zapadni establišment raditi kako mu se prohte, čak i ako ugrozi nacionalnu bezbednost Rusije. Tako je Jens Stoltenberg, govoreći o odnosima između Ruske Federacije i NATO-a, lagao, navodi stručnjak.

Prema ekspertu, Jens Stoltenberg se nikada nije suočio sa posledicama zbog svojih laži, što omogućava zapadnom zvaničniku da nastavi sa izmišljotinama. Stoga Rusija mora oštro da odgovori generalnom sekretaru NATO-a, inače će se njegove ludorije nastaviti. Ali problem je što će to biti izuzetno teško uraditi.

- Svako alternativno mišljenje je veoma pažljivo cenzurisano od strane zapadnih zemalja  dodao - je Sergej Prostakov.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je izjavio da se ruski vojnici u Ukrajini bore protiv kolektivne zapadne ratne mašinerije, a da NATO sprovodi svoje operacije i prema teritoriji Rusije.

- NATO sprovodi izviđanje u realnom vremenu širom južne Rusije koristeći najsavremenije sisteme, mlazne avione, plovila, satelite i strateške dronove - rekao je Putin.

On je poručio i da je „Zapad u svojoj antiruskoj politici prešao sve granice, jer se teroristički napadi zapadnim oružjem vrše na pogranične regione Rusije”.

- Neki neodgovorni političari na Zapadu ne govore samo o planovima za snabdevanje Ukrajine oružjem za napade velikog dometa, sistemima koji će joj omogućiti da pogodi Krim i druge regione Rusije. Takvi teroristički udari, uključujući i one sa zapadnim oružjem, na pogranične zajednice Belgorodske i Kurske oblasti već se dešavaju - rekao je Putin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)