PRIJATELJICA ĐORĐE MELONI JEDNA OD UBIJENIH U RIMSKOM MASAKRU: Premijerka Italije se oprostila potresnim rečima (FOTO)

Novosti online

12. 12. 2022. u 08:14

MEĐU tri žene koje su stradale u pucnjavi u jednom kafiću u Rimu bila je i prijateljica italijanske premijerke Đorđe Meloni, a nakon tragično okončanog sastanka stambenog odbora obližnjeg bloka u italijanskoj prestonici, povređene su još četiri osobe.

ПРИЈАТЕЉИЦА ЂОРЂЕ МЕЛОНИ ЈЕДНА ОД УБИЈЕНИХ У РИМСКОМ МАСАКРУ: Премијерка Италије се опростила потресним речима (ФОТО)

Foto: Tanjug

Roberto Gvaltijeri, gradonačelnik Rima, opisao je pucnjavu kao tešku epizodu nasilja i najavio sazivanje hitnog sastanka. Osumnjičeni 57-godišnji muškarac trenutno je u pritvoru. Prema pisanju medija, on je u prošlosti imao ozbiljne sukobe sa nekim članovima odbora, a ti sporovi bi takođe mogli da stoje iza aktuelnog incidenta.

Luciana Ciorba, potpredsednica komiteta, koja je bila u kafiću u okrugu Fidene, rekla je za list La Republika da je napadač ušao u bar i viknuo "Sve ću vas pobiti" pre nego što je upotrebio pištolj. Pre dolaska policije, navodno su ga savladali drugi prisutni. Bi-Bi-Si javlja da se jedna od četiri povređene osobe i dalje bori za život.

U međuvremenu, poznata su i imena žrtava. I sama premijerka Đorđa Meloni rekla je da je jedna od žrtava njena prijateljica Nikoleta Golisana. Sa njom su ubijene i Elizabeta Silenci i Sabina Sperandio.

 

U objavi na Fejsbuku, Melonijeva je napisala: "Nikoleta je bila zaštitnička majka, iskrena i diskretna prijateljica, snažna i krhka žena u isto vreme. Ali iznad svega, bila je profesionalac sa neobičnim osećajem dužnosti... Nikoleta je bila moj prijatelj."

"Ovo nije način da se umre", rekla je ona i dodala da je njena drugarica takođe majka desetogodišnjeg dečaka.

"Nikoleta je bila srećna i lepa u crvenoj haljini koju je pre nekoliko nedelja kupila za svoj pedeseti rođendan. Za mene će takva uvek biti lepa i srećna", napisala je premijerka.

Policija zvanično ne komentariše motive osumnjičenog, inače se navodi da napad nema političku pozadinu.

(24ur)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ONI SU KRIVI ZA HAOS U EVROPI? Brutalne optužbe iz Poljske, poruka iz Varšave za komšije