NAPETO IZNAD BALTIČKOG MORA: Ruski avioni nadletali NATO brodove

Novosti online

19. 11. 2022. u 14:02

KOMANDA NATO-a saopštila je da su ruski avioni nadletali brodove Alijanse koji su izvodili vojne vežbe u Baltičkom moru.

НАПЕТО ИЗНАД БАЛТИЧКОГ МОРА: Руски авиони надлетали НАТО бродове

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako se navodi, incident se dogodio 17. novembra. Ruski lovci su navodno proleteli iznad brodova NATO-a na visini od 91 metra i udaljenosti od 73 metra.

- NATO ocenjuje da je interakcija bila nebezbedna i neprofesionalna, pošto je sprovedena u opasnoj zoni u kojoj su se izvodile vojne vežbe PVO, kao i zbog visine leta i blizine letelica - navodi se u saopštenju.

Pomorska komanda Alijanse ističe da „ne teži konfrontaciji i ne predstavlja pretnju“.

Rusko Ministarstvo odbrane je više puta saopštavalo da se svi letovi ruskih vazduhoplovnih snaga izvode strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)