VELIKI PROJEKAT FINSKE: Povećanje granice sa Rusijom vredno 380 miliona evra

Novosti online

18. 11. 2022. u 13:26

FINSKA je planirala izgradnju barijera na jugoistoku nordijske zemlje, 7,5 metara od državne granice sa Rusijom, a cena za ovaj plan procenjena je na 380 miliona evra, saopštili su pripadnici finske granične službe na konferenciji za novinare u Helsinkiju, u petak.

ВЕЛИКИ ПРОЈЕКАТ ФИНСКЕ: Повећање границе са Русијом вредно 380 милиона евра

Foto: EPA

Prema Helsinkiju, izgradnja će se odvijati u nekoliko faza, a vlasti planiraju da otkupe neophodne zemljišne parcele od lokalnih zemljoposednika. Prvi 'pilot' segment koji se proteže preko tri kilometra biće izgrađen u martu u Imatri. Druga faza, koja počinje narednog leta, biće izgradnja barijera u oblastima graničnih prelaza i na okolnim teritorijama.

Ukupna dužina projekta barijere biće 200 km, a visina tri metra. Objekat će biti opremljen kamerama i uređajima za noćno osmatranje, a biće završen do 2026. godine.

Finske vlasti su obavestile Rusiju o svojim planovima za izgradnju barijera - prenela je agencija TASS.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

Anu svi znate, a ovo je SIN Branislava Lečića iz prvog braka