POTPISIVAO SE KAO SS OFICIR: Nemac osuđen na 70 meseci zatvora - slao preteće poruke, vređao ljude turskog porekla

I. S.

17. 11. 2022. u 17:41

JEDAN Nemac (54) osuđen je danas pred sudom u Frankfurtu na 70 meseci zatvora za slanje pisama i poruka sa ekstremno desničarskim sadržajem javnim ličnostima.

ПОТПИСИВАО СЕ КАО СС ОФИЦИР: Немац осуђен на 70 месеци затвора - слао претеће поруке, вређао људе турског порекла

Foto: Profimedia, Vikipedija

Mnoge od 116 poruka ova stanovnik Berlina je označavao sa NSU 2.0, nagoveštavajući vezu sa, još pre desetak godina zabranjenom, desničarskom grupom Nacional-socijalističko podzemlje (NSU).

Sud ga je prethodno proglasio krivim za podstrekivanje na zločin, podstrekivanje mržnje, remećenje javnog reda, upotrebu protivustavnih simbola, pretnje, napad na službeno lice i vređanje.

Osuđenik se na suđenju branio sam i tražio je oslobađajuću presudu. Tvrdio je da su poruke pronađene u njegovom kompjuteru izvučene iz razgovora na tamnoj mreži, anonimnom podzemlju interneta, i da nije trebalo da budu shvaćene ozbiljno.

Pretnje je slao mejlom, faksom i telefonskim porukama između avgusta 2018. i marta 2021, redovno se potpisujući kao potpukovnik SS, uz nacistički pozdrav Hitleru. Poruke je slao političarkama, advokatima, javnim ličnostima i institucijama, uz teško vređanje ljudi turskog porekla.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)