RUSKA PORUKA U UJEDINJENIM NACIJAMA: Zapad nije uspeo da dokaže da Kijev nije umešan u napade na Sevastopolj

Novosti onlajn

01. 11. 2022. u 09:40

ZAPADNE diplomate nisu uspele da dokažu da Kijev nije umešan u napad na brodove ruske Crnomorske flote u Sevastopolju, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

РУСКА ПОРУКА У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Запад није успео да докаже да Кијев није умешан у нападе на Севастопољ

Foto: Jutjub/RussiaUN/Profimedia/Ilustracija

- Interesantno je da nismo čuli direktna poricanja da su napade izveli Ukrajinci uz pomoć svojih zapadnih pokrovitelja - objavio je Poljanski na Telegramu.

Prema njegovim rečima, zapadne diplomate su jednostavno krivile Rusiju „za situaciju generalno“, spominjali su napade na infrastrukturu u Ukrajini, „plašili su globalnom glađu“ zbog postupaka Moskve. Takođe su apelovali na Rusiju da se momentalno vrati realizaciji prehrambenog sporazuma.

- Zemlje u razvoju su, s druge strane, zvučale oprezno, naglašavajući da su zainteresovane za to da se sporazum realizuje. Zamenik generalnog sekretara UN za humanitarna pitanja Martin Grifits priznao je da korišćenje humanitarnih koridora u vojne svrhe protivreči sporazumima iz Istanbula - dodao je ruski diplomata.

Sednica Saveta bezbednosti UN, koju je Moskva zatražila zbog napada na ruske brodove u Sevastopolju, održana je juče.

Kijevski režim je rano ujutru 29. oktobra izveo teroristički napad na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju. Nakon toga je Rusija obustavila učešće u prehrambenom sporazumu.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju