UMRO NAPADAČ MASKRA U IRANU: U krvavom piru živote izgubilo 15 ljudi

Tanjug

29. 10. 2022. u 15:37

NAORUŽANI napadač koji je ubio 15 ljudi na velikom šiitskom svetom mestu u južnom Iranu ranije ove nedelje je umro, javili su u subotu iranski mediji. Izveštaj je usledio pošto je Teheranska paravojna Revolucionarna garda izdala novo upozorenje Irancima da se pridruže protestima koji su uznemirili zemlju od prošlog meseca.

УМРО НАПАДАЧ МАСКРА У ИРАНУ: У крвавом пиру животе изгубило 15 људи

Foto: EPA

Iranske vlasti nisu otkrile detalje o napadaču, koji je preminuo u bolnici u južnom gradu Širazu od povreda zadobijenih prilikom hapšenja, javile su poluzvanične iranske novinske agencije Fars i Tasnim.

Napad u sredu na Šah Čerag u Širazu , drugom najsvetijem iranskom šiitskom svetilištu, preuzela je militantna grupa Islamska država. Iranska vlada je pokušala da okrivi napad na uglavnom mirne proteste koji su zahvatili zemlju, ne nudeći dokaze.

Nemiri — izazvani smrću Mahse Aminija 16. septembra u pritvoru moralne policije zemlje — potresaju Islamsku Republiku više od mesec dana. Amini je umrla nakon što je privedena zbog navodnog kršenja strogog islamskog kodeksa oblačenja žena u zemlji.

Na sahrani žrtava pucnjave u Širazu, šef Revolucionarne garde, general Hosein Salami, pozvao je Irance da prestanu sa protestima. Njegova pretnja je usledila kada su garda i druge bezbednosne snage nasilno razbili demonstracije bojevom municijom, peletima za borbu protiv nereda i suzavcem- preneo je AP.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove