KIJEV SE NADA ZAPADNIM AVIONIMA: Ministar odbrane Ukrajine očekuje američke lovce

Novosti online

26. 10. 2022. u 09:09

MINISTAR odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da smatra da je moguće da Ukrajini budu isporučeni tenkovi i borbeni avioni zapadne proizvodnje.

КИЈЕВ СЕ НАДА ЗАПАДНИМ АВИОНИМА: Министар одбране Украјине очекује америчке ловце

Foto: EPA

- Veoma sam optimističan da će tenkovi ‘Abrams’ možda (biti isporučeni) u budućnosti, a uveren sam da će (američki) lovci tipa F-16, F-15 ili ‘Gripen’ iz Švedske takođe biti dostupni - rekao je Reznikov u intervjuu za američki list „Politiko“.

On je dodao da će evropske zemlje koje proizvode tenkove „sačekati političku odluku Sjedinjenih Američkih Država“ pre nego što počnu da isporučuju svoje tenkove Ukrajini.

Osim toga, ministar je rekao da je Ukrajina „poligon“ za testiranje različitih vrsta naoružanja, uporedivši borbena dejstva sa „takmičenjem“ sistema naoružanja.

Rusija je ranije uputila notu zemljama NATO-a zbog isporuka naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu biti legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukama oružja Ukrajini. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Ruske bespilotne letelice iznad Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024