ZLOČIN BROJ 10: Ubistvo devojčice šokiralo Francuze

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

26. 10. 2022. u 09:15

FRANCUSKA se oprostila od Lole, dvanaestogodišnje devojčice, svirepo ubijene sredinom meseca, čije je unakaženo telo pronađeno u plastičnom koferu.

ЗЛОЧИН БРОЈ 10: Убиство девојчице шокирало Французе

Foto AP

Na sahrani u Lileu, u oblasti Pad Kale, tekla je reka ljudi, među kojima je bio i ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen. Ispred stana u pariskom 19. arondismanu, gde je devojčica živela sa roditeljima, i dalje se okuplja ogorčen svet.

Lola Davije, gimnastičarka, prvakinja Francuske u aerobiku, nestala je dok se vraćala iz škole. Za njeno ubistvo je optužena Dabija Benkired (24), beskućnica iz Alžira koja je poslednje tri godine ilegalno živela u Francuskoj, a u trenutku zločina boravila u stanu svoje starije sestre, u istom bloku zgrada gde i pokojna Lola. Prvo je priznala da je izvršila zločin, a onda je povukla priznanje.

Tragedija se dogodila oko 15 sati, kada je optužena primetila Lolu ispred škole, a onda je odvela u sestrin stan. Zadavila je, povredila sečivom po licu, vratu i leđima. Devojčica je i silovana. Prijatelj je odvezao s mesta zločina, da bi se posle dva sata vratila. Telo spakovano u zeleni plastični kofer, vezanih ruku, umotano u krpe, sa selotejpom preko lica, poliveno sredstvom za čišćenje, odnela je u podrum jedne od okolnih zgrada. Video-kamere su utvrdile njen pravac kretanja. Telo je pronašao klošar.

Zajedno s osumnjičenom, uhapšen je i njen prijatelj, pomagač.

Broj 10, crvenom bojom ispisan na stopalima ubijene neki dovode u vezu s tim što je Lola rođena 2010. godine, ali i opsesijom Dabije upravo ovom cifrom, jer je na društvenim mrežama postavljala nove video-zapise svakog 10. u mesecu. I ubistvo je počinila u 10. mesecu. Zato neke sumnjaju da su u ubistvo umešani satanistički prsti.

BONUS VIDEO

BORISLAV NOVAKOVIĆ NAPRAVIO INCIDENT: Umalo tuča u Skupštini na posebnoj sednici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost