BLUMBERG: Bela kuća sprema udar na Ilona Maska - Sve je naklonjeniji Rusiji

Novosti onlajn

21. 10. 2022. u 12:24

BELA kuća razmatra da ugovore američkog biznismena Ilona Maska podvrgne proveri u sferi nacionalne bezbednosti nakon njegovih izjava o Ukrajini, prenosi Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

БЛУМБЕРГ: Бела кућа спрема удар на Илона Маска - Све је наклоњенији Русији

Foto AP

- Zvaničnici Bajdenove administracije razmatraju da li SAD treba da izvrše proveru u sferi bezbednosti određenih poslova Ilona Maska, uključujući kupovinu Tvitera i satelitski sistem ‘Spejs-Iks Starlink‘ - navodi se u saopštenju agencije.

Napominje se da zvaničnici doživljavaju „nelagodnost” zbog Maskovih izjava o finansiranju „Starlinka“ u Ukrajini i njegovog „sve naklonjenijeg stava Rusiji”.

Zvaničnici su takođe zabrinuti zbog njegovih planova da sa grupom stranih investitora kupi Tviter.

Prema izvorima, razgovori o proverama su u ranoj fazi.

Mask je prošle nedelje rekao da „Spejs-Iks“ više ne može da finansira održavanje satelitskog komunikacionog sistema „Starlink“ u Ukrajini. Onda se predomislio i rekao da će i dalje nastaviti da pruža ove usluge. U međuvremenu, američki mediji javili su da Evropska unija i Pentagon razmatraju mogućnost izdvajanja sredstava za obezbeđivanje rada satelitskog komunikacionog sistema u Ukrajini u slučaju takve potrebe.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

BORBA PROTIV DRONOVA: Ruske bespilotne letelice iznad Ukrajine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!