"KAKO JE U BAHMUTU?": Mask i Medvedev se dopisivali na Tviteru (FOTO)

Novosti onlajn

21. 10. 2022. u 10:29

BIVŠI predsednik Rusije Dmitrij Medvedev i američki biznismen Ilon Mask razmenili su seriju duhovitih poruka na društvenoj mreži Tviter.

КАКО ЈЕ У БАХМУТУ?: Маск и Медведев се дописивали на Твитеру (ФОТО)

Foto: AP photo/Jutjub/Printscreen/TED

Dmitrij Medvedev je prokomentarisao ostavku premijerke Velike Britanije Liz Tras rečima: "Zbogom Liz Tras, čestitam zelenoj salati".

Uskoro se oglasio i Ilon Mask.

"Iskreno, odličan troling", napisao je direktor "Tesle" i sarkastično pitao: "Kakva je situacija u Bahmutu?".

Kao odgovor, Dmitrij Medvedev je pozvao Maska na Dan pobede u Moskvi.

Foto: Printscreen/Tviter

Mask je 3. oktobra objavio na Tviteru sopstvenu viziju uslova za mir u Ukrajini. Kao prvi korak, on je predložio održavanje referenduma u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti pod nadzorom UN.

Moskva je više puta izjavljivala da nikome ne preti upotrebom nuklearnog oružja i ostaje privržena postulatu o neprihvatljivosti nuklearnog rata.

Ranije je lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio da ruske snage sistematski zauzimaju nove teritorije i da samouvereno napreduju u pravcu Bahmuta u DNR, uprkos ogromnim resursima koje su Ukrajinci mobilisali da odbrane to uporište.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

BORBA PROTIV DRONOVA: Ruske bespilotne letelice iznad Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja