BELORUSKI MINISTAR PORUČUJE: Nećemo zatvarati oči pred gomilanjem vojske i tehnike kod naših granica

Novosti online

12. 10. 2022. u 21:29

MINISTAR spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej saopštio je da Minsk neće zatvarati oči pred gomilanjem vojske i naoružanja kod svojih granica na jugu i na zapadu zemlje.

БЕЛОРУСКИ МИНИСТАР ПОРУЧУЈЕ: Нећемо затварати очи пред гомилањем војске и технике код наших граница

Foto: EPA

-To što se sada dešava i na našim južnim i na zapadnim granicama… Vidimo da se raspiruje histerija. Ne radi se samo o nekakvoj verbalnoj retorici, nego se preduzimaju konkretne akcije: prebacuje se vojna tehnika, naoružanje, koncentriše se vojska. Naravno, ne treba da zatvaramo oči pred tim. Naravno, razvijaće se adekvatne mere reagovanja, između ostalog, i vojne, rekao je Makej na marginama sednice Saveta ministara spoljnih poslova ZND u Astani, prenela je beloruska agencija „Belta“.

Beloruski ministar je takođe kazao da ukoliko zapadne zemlje odgovore na molbu Kijeva i pošalju na ukrajinsko-belorusku granicu svoje predstavnike, to će zapravo značiti umešanost tih trećih zemalja u ukrajinski sukob.

-Uvek smo govorili da ne želimo da učestvujemo u tom sukobu i da želimo da sve ono što se događa u Ukrajini što pre stane. Ali, nažalost, vidimo da zbog zapadnih zemalja samo dolazi do pogoršanja tog sukoba, rekao je Makej.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da je Minsk nezvaničnim kanalima upozoren na predstojeći napad na republiku sa teritorije Ukrajine i poručio da se Kijevu prenese da će odgovor biti žestok.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je nakon toga rekao da Ukrajina ne planira nikakva vojna dejstva protiv Belorusije, te je predložio da se na granici Ukrajine i Belorusije rasporedi misija međunarodnih posmatrača.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI VELIKI TRANSPORT: Helikopteri Mi-26 koriste se u pregrupisavanju trupa i naoružanja na frontu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna