SRĐA TRIFKOVIĆ OTKRIVA ŠTA ĆE BITI SA ITALIJOM: Đorđa Meloni je "prodala dušu đavolu" (VIDEO)

Novosti online

08. 10. 2022. u 16:10

U VRLO kratkom vremenu očekujem da ćemo videti da je buduća premijerka Italije Đorđa Meloni "prodala dušu đavolu", tvrdi istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković.

СРЂА ТРИФКОВИЋ ОТКРИВА ШТА ЋЕ БИТИ СА ИТАЛИЈОМ: Ђорђа Мелони је продала душу ђаволу (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Profesor navodi da je Đorđa Meloni preuzela određene obaveze i napravila kompromise koji će joj obezbediti prihvatljivost u Briselu i Vašingtonu.

- La Republika je pisala pre četiri dana da se Đorđa Meloni obavezala na tri ključne stvari koje interesuju Amerikance i EU. Kao prvo, da strateško uporište u NATO-u ne dolazi u pitanju, kao drugo, da solidnost učešća Italije u antiruskim sankcijama i povećano snabdevanje Ukrajine oružjem i materijalom iz Italije ne dolazi u pitanje i treće, da neće biti probijanja budžetskih ograničenja, odnosno, da će se poštovati fiskalna disciplina koju je nametao i prethodni premijer Dragi, koji je, samo da se podsetimo, pre toga bio predsednik Evropske centralne banke - kazao je Srđa Trifković za jutarnji program Hepi TV.

Ističe da će Melonijevoj biti dozvoljeno da vodi neku konzervativnu politiku, ali je bilo presudno da Mateo Salvini bude marginalizovan.

Profesor kaže da ćemo videti paradoksalnu situaciju da će daleko iskusniji Silvio Berluskoni i Mateo Salvini u naponu snage biti marginalizovani unutar kabineta Đorđe Meloni.

BONUS VIDEO: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu "Večernjih novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PROŠLO JE 40 GODINA OD SNIMKA: Evo kako izgleda danas mali Voja koji je rasplakao naciju