NEFORMALNI sastanak lidera zemalja članica EU juče u Praškom zamku bio je predviđen kao misija prevazilaženja razlika i podela u okviru aktuelne energetske krize izazvane ratom u Ukrajini. Ali, glavne podele dolaze iz dve vodeće prestonice, Pariza i Berlina.

Komentari (2)

Walter Pravicek

08.10.2022. 09:01

Francuzi imajo puno jedrskih elektrana.Odlično njima upravljaju,te koriste.Nemci bi drugo sortu goriva,jer gasa definitivno više za njih neče biti po niskoj ceni,koje naruđbe su sami ostavili.Rusi se smiju jer,kupaca koliko hočeš.Bilo bi bolje i jeftinije,da nisu položili cijevi one pod morem za Nemačku,nego metar ili dva nad zemljom PREKO BELORUSIJE U EU,U POLJSKU.Ali prevagnuli su interesi novaca,nagrada.Sada nema više nikakvih.Šolc nije drugo nego bleda senka jedna Angele Merkel.Gradonačelnik na severu Nemačke se ne snađe na drugom političkom parketu.Makron radi dobro,ali sa blagoslovom učiteljice,svoje gospođe,te velikih korporacija,koje upravljaju svet!Doslovno!Ovo nije Afrička cjelina sa bivšim kolonijama,ovo jest Rusija sa ogromnim sirovinama,silno vojsku kakvu svijet nije vidio,ovo je bratski narod sa puno ljubavi za Slavene.A KUPCI MOŽEJO BITI BILO KOJE BOJE KOŽE,VJERE ILI SPOLNO USMERENI.PRODAJEM-KUPUJEŠ.PLATI I DOBIJEŠ!TO JE TRGOVINA!

Trt

10.10.2022. 06:13

Oni jos pricaju o nekom jedinstvu. Ja imam i mogu, a tebe ko .... Koliko ja vidim nestasica stize bas u decembru, a oni nasli resenje 19 stepeni grejanje i resen problem. Jedinstvo medju pljackasima i otimacima, zanimljiva tema...