AKO RUSIJA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE, CEO SVET ĆE VOJNO ODGOVORITI: Da li je Zemanova zabrinutost pretnja ruskom predsedniku?

Tanjug

05. 10. 2022. u 15:41

RIZIK od nuklearnog sukoba je visok zbog ruskih pretnji da će upotrebiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini, izjavio je danas Zeman.

АКО РУСИЈА УПОТРЕБИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ, ЦЕО СВЕТ ЋЕ ВОЈНО ОДГОВОРИТИ: Да ли је Земанова забринутост претња руском председнику?

Miloš Zeman / Foto AP

- Verujem da bi u ovoj situaciji evropske, a ne samo evropske zemlje morale da daju snažan vojni odgovor - rekao je Zeman na brifingu posle razgovora sa emirom Katara šeikom Tamimom bin Hamadom el Tanijem, prenela je agencija TASS.

Kako je rekao češki predsednik, međunarodna zajednica treba da pošalje jasnu poruku ruskom rukovodstvu da "ukoliko Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, neće biti samo diplomatske reakcije, već i vojne, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze".

Podsetimo, u glavnom gradu Češke, koja trenutno predsedava EU, Pragu, sutra će se održati prvi sastanak takozvane Evropske političke zajednice, koja treba da okupi članice Unije i druge evropske zemlje, kako je naglašeno uoči skupa, u „duhu jedinstva“.


Radi se o novom neformalnom formatu, koji je prvi put pomenuo predsednik Francuske Emanuel Makron, a koji će okupiti, između ostalih, i raniju članicu EU Veliku Britaniju, višedecenijskog kandidata za pristup Tursku, ali i novog kandidata Ukrajinu, te i kandidate i one koje nisu sa Zapadnog Balkana.

BONUS VIDEO: KAKO JE ASANŽ POKRENUO LAVINU: Pre 15 godina nastao je Vikiliks

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

U SERIJAMA BIO HIPOHONDAR: U stvarnom životu potpuno drugačiji - ljudi se iznenade kad čuju čime se glumac bavio