SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 201. dan. Ruske snage povukle su se iza reke Oskol, gde uspostavljaju novu liniju odbrane nakon napredovanja Ukrajinaca u Harkovskoj oblasti. Sinoć je ruska armija izvela veliki napad, najverovatnije krstarećim raketama "kalibar", na energetsku infrastrukturu Ukrajine, zbog čega je gotovo cela Harkovska oblast ostala bez struje.

Komentari (22)

Cika Velja

12.09.2022. 09:36

Niti ima Putin sta da prica sa Zelenskim,niti je Zelenski osoba sa kojom Putin treba da prica! Kada Bajden pozove Putina na razgovor,e to je onda ozbiljan poziv,a do toga nece doci! Ukrajinska vojska pomognuta kompletnim Zapadom i NATO alijansom ce izgubiti rat jer nece vise imati cim da ratuje,i Zapad ce to ostaviti da vecno visi u vazduhu! Niti ce se potpisivati mir,ni kapitulacija,niti ikakav dogovor izmedju strana u sukobu! Ukrajinci ce vecno teziti da ubiju sto vise Rusa u ime Zapada i Amerike,a Rusi ce to pokusavati da sprece! Tako smo dobili novu Palestinu,Kosovo,Skotsku...ili novi svetski poredak kako ga neki nazivaju!!!

Nebojša Berak

12.09.2022. 09:59

Americki olosi i licwmeri, oni nasli da osude bimbardovanje energetske infrastrukture, a nama bombardocali CIVILNE ZGRADE, TRAFO STANICE I DALEKOVODE, BOLNICE I PORODILISTA, MOSTOVE, BACAKI KASETNE BOMBE ZABRANJENE PO ZENEVSKOJ KONVENCIJI,.... Rusija mora da ih ostavi bez struje ali i da bombarduje generalstab i zgrade MUP, bas kao sto su oni nama bombardovali.

Balkan

12.09.2022. 10:03

Sta kazu Amerikanci, kritika Rusije zbog napada na elektrosistem, kako kartka pamet i brza zaboravnost, kada su nas bombardovali oni su to radili na fini nacin, posejali grafitne mreze preko sistema prenosa energije i tras nema struje sve dok se ne ukloni grafitna mreza a to trajeeee. Cinici ali nista novo. Ziveli

Svensrb

12.09.2022. 10:50

Sve ide po planu? Bit će onako kako nacisti žele? Niko njima nemože stati na kraj? Sva je amerika i cio svet je na njihovoj strani? Teško nama običnom svetu? Ako ih neko natera da se dogovore onda možemo malo duže proživeti?

Bob

12.09.2022. 13:54

Нама су бомардовали све живо, енергетску инфраструктуру,телевизију,болнице,мостове,школе,возове итд.. Лицемерни запад на челу са америком!

Joca

12.09.2022. 14:15

Braća Rusi u besu i gnevu gađaju elektrane i vodovod. Poraženi i potučeni do nogu... Sramota šta je doživela ruska vojska, ali sami su krivi kad su krenuli u potpuno besmislen rat u kome nemaju šta da dobiju. Najveća zemlja na svetu ne može da živi bez tih par hiljada kvadratnih km Ukrajine (!), i samo joj to fali da bi bila srećna...

Bojsa

12.09.2022. 14:22

Sta profesionalni komicar i toboze predsednik ima da kaze predsedniku najvece drzave na svetu!?! Ako i dodje do susreta, Zelenski ce traziti da Amerikanci ucestvuju, a ovi to ne smeju sebi da dozvole, jer bi priznali formalno da su u ratu, pa do ovog susreta nece ni doci…

DSK

12.09.2022. 16:07

Mučno je pratiti sveprisutnu ratnu propagandu, baš kao i umotvorine onih koji "zajašu" trijumfalistički (ili defetistički) PR mamac pa hitaju kao muve bez glave da daju definitivne zaključke. No, objektivne činjenice, koje skoro nikad ne dospevaju u uzavrele medijske izveštaje, su neštp sasvim drugo – i ko ih ne voli, neka ne čita dalje. Ovaj rat je veoma daleko od bilo kakve naznake kraja. Ukrajinci su u ovu kontraofanzivu ubacili sve što trenutno imaju, ali je veoma veliko pitanje šta će se dešavati kada neminovno budu morali da zaustave snage koje su se probile u dubinu fronta, jer nemaju nikakvu podršku vazdušnih snaga niti logistiku koja sve to može da isprati i održi zamah. Ništa od trenutno euforičnih naslova u zapadnim medijima ne može poništiti činjenice da je ukrajinska namenska industrija uništena, da je vojna infrastruktura razorena preko svake granice iole brže obnove, da im je logistika prenapregnuta i de fakto parcijalna (a posebno kada je reč o municiji za strano naoružanje), da imaju ogroman problem sa popunom jedinica kvalitetnim kadrovima, da mobilisani teritorijalci ne umeju da koriste moderne sisteme i da im se barem polovina dobijene zapadne opreme i naoružanja volšebno gubi pre nego što i stigne do fronta. Pri tome, Zapad nema nameru da direktno uklazi u sukob, a još manje da celu svoju industriju prebacije na ratni režim, kao za vreme WW2. S druge strane fronta ih i dalje čeka protivnik koja ima ogromnu dubinu teritorije, nedirnutu vojnu industriju i punu logistiku, i koji će posle ovih akcija neizbežno morati da promeni format vojnog angažmana i obim dejstava. Dakle, novi krug strašnog ratnog pakla tek sledi, nažalost. Zato se ostavite video-igrica i histerične propagande, nego se molite da na obe strane bude razuma da se ovaj košmar završi odmah, pregovorima i minimumom dobre volje.

zoran

12.09.2022. 16:48

Poslije ove ofanzive, Putin treba da naredi da se svi stanovnici koji su Rusi a van NR da se evakuišu u Rusiju a onda iz svih sistema i pješadije sistemom spržene zemlje kao što rade Amerikanci i Ukrajinci, udariti svom snagom ne štedeći ostatak naroda u Ukrajini. Gotovo je sa odugovlačenjem. Kao i prvog puta na Kijev tako i ovog puta Putin mora da zna da među generalima i obavještajcima postoji krtica ili više njih koji su odavali položaje kod Harkova. Onako kako je radio Staljin odmah očistiti svoje redove u vojsci.

Vatro Marx

12.09.2022. 17:19

Taj prljav i prokleti rat kao i svi ratovi gde najvise gine nevin narod. Ovdje na Zapadu izjavlnuju i pokazuju da su veliki gubitci na strani Russije, i da je Ukrajinska vojska oslobodila ili povratila dobar deo svoje teritorije. Postavljanje Ukrajinske zastave i na krovovima kuca , a zastavu Russije pod nogama Ukrajinaca. Tko prikazuje realnost.

G0go

12.09.2022. 17:20

E moji Rusi, umesto da ih zgazite vi trpite gubitke i povlačiti se. Ako je ovo vaša taktika da izgubite rat onda samo nastavite, svaka vam čast. Samo se hvalite mi ovo srušili, mi ovo uništili ovoliko ubili, a gde ste vi, povlačiti se . Kako ste krenuli brzo ćete u Moskvu. Ovaj Kadirov više želi da dobije rat od vas, sramotno.

branexx

12.09.2022. 20:49

Ofanzive ne traju par dane , nego znatno duže . Tek se na kraju vidi o ćemu se radilo . Komentari su -većinom- kao na fudbalskim utakmicama . Ni Ruski ni Ukrainski generali nisu budale , nego školovani i iskusni profesionalci , kao i njihove vojske .

bl

12.09.2022. 23:05

Braco Rusi prevrsili ste svaku mjeru! Il zavrsavajte zapoceto il batalite sve. Mozete sve ovo pravdati te ovom te onom taktikom al izginuse ljudi. Za koga onda pravite demilitarizovanu zonu? Nakon 200 dana cirkusa, ponovo se spominje taktika "kazana"! Nema ovo vise ni "T" od taktike. Ispade najobicnija rulja kojom nema ni ko da upravlja. Pored tolike nadmoci u naoruzanju, sve je trebalo i pored gresaka u prvih 20-ak dana da bude odavno gotovo ili bar na samom kraju a ono... Definitivno razocarenje....

strumf

13.09.2022. 00:26

Koji poraz za neverovati,totalno sam razocaran sa Ruskom vojskom .Od ovoga se nece tako lako oporaviti.Zakazali su na svim poljima vojske.

Ivo

13.09.2022. 00:40

Iz svega do sad vidjenog, jedino Kadirov ima moje poštovanje. Rusi su jedno veliko razočarenje i iskreno, otresao sam jedne velike zablude koje sam imao o njima. Tako svileno se rat ne dobija. Ako pod hitno ne promene stav poput naše Jna, onda će i proći kao naši u Krajini a već vidim sličnu bežaniju iz Harkovske oblasti. Ili su oni ušli neozbiljno u rat misleći da će da se Ukrajina preda čim se oni pojave, ili su oni nesposobni i slabi. Veći Rus i patriota je Kadirov od svih Rusa. Sramota.