DNR I LNR ULAZE U SASTAV RUSIJE? Medvedev se oglasio o velikom ujedinjenju

Novosti online

26. 08. 2022. u 21:21

DONjECKA i Luganska narodna republika mogu da uđu u sastav Rusije tek posle referenduma, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

ДНР И ЛНР УЛАЗЕ У САСТАВ РУСИЈЕ? Медведев се огласио о великом уједињењу

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, inicijativu u tom pravcu treba da preduzmu i same republičke vlasti. Istovremeno, Rusija pozdravlja mogućnost ujedinjenja sa DNR i LNR.

Medvedev je takođe za francuski televizijski kanal LCI rekao da Sjedinjene Američke Države i članice NATO-a su sada suštinski uvučene u konflikt u Ukrajini, one vode takozvani proksi rat protiv Rusije i raspiruju sukob u Ukrajini isporukom oružja.

- Sjedinjene Američke Države i članice Severnoatlantske alijanse su, u suštini, sada uključene u taj konflikt. I, kako se kaže kada se koriste anglosaksonske formulacije, Sjedinjene Američke Države, zapadin svet, NATO, nažalost, delimično i Francuska, vode takozvani proxy war (proksi rat) protiv Ruske Federacije, koja se ogleda u tome što te države ne doprinose prekidu sukob, nego naprotiv, na svaki mogući način ga raspiruju isporučujući najraznovarsnije ofanzivne vidove naoružanja, počev od streljačkog oružja, sve do višecevnih raketnih bacača tipa opštepoznatog sistema 'hajmars' - rekao je Medvedev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri