"KIJEVSKA VLAST JE FALSIFIKAT": Oštar odgovor Marije Zaharove nakon izjava o smrti Darje Dugine

Novosti online

22. 08. 2022. u 20:56

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je vlasti u Kijevu "falsifikatima".

КИЈЕВСКА ВЛАСТ ЈЕ ФАЛСИФИКАТ: Оштар одговор Марије Захарове након изјава о смрти Дарје Дугине

Foto: Printscreen Twitter/Partisangirl/Tanjug

Njena izjava usledila je kao odgovor Antonu Geraščenku, šefu Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine koji je dokumenta i fotografije Natalije Vovk, osumnjičene za ubistvo Darje Dugine, nazvao "falsifikatima", prenose RIA Novosti.

Federalna služba bezbednosti ranije danas objavila je snimak ukrajinke Natalije Vovk (Šaban), osumnjičene za ubistvo Darje Dugine.

Foto: Twitter printscreen/FreedomHonor666

 

Kako je saopštila FSB, iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine. U cilju organizovanja ubistva Darje Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je preminula živela - navodi se u izveštaju.

Nakon izvršenja zločina „Vovk, zajedno sa ćerkom, otišla je preko Pskovske oblasti u Estoniju“.

Ističe se da su kriminalci za praćenje novinarke koristili "mini kuper", pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR - E982KSH DPR, u Moskvi - kazahstanske tablice - 172AJD02, a pri izlasku - ukrajinske.

U subotu uveče, u pokretu je izgoreo automobil kojim je, prema podacima istražnih organa, upravljala novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema preliminarnoj verziji, eksplodirala je eksplozivna naprava postavljena u automobilu.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona