RUSI OBJAVILI EKSKLUZIVAN SNIMAK: Prikazano detaljno kretanje Natalije osumnjičene za ubistvo Darje Dugine (VIDEO)

Novosti online

22. 08. 2022. u 17:06

FEDERALNA služba bezbednosti objavila je snimak ukrajinke Natalije Vovk (Šaban), osumnjičene za ubistvo Darje Dugine, prenosi RIA Novosti.

РУСИ ОБЈАВИЛИ ЕКСКЛУЗИВАН СНИМАК: Приказано детаљно кретање Наталије осумњичене за убиство Дарје Дугине (ВИДЕО)

Foto: Printscreen RIA Novosti

Na snimku se vidi njen ulazak u Rusiju, kao i trenutak kada ulazi u zgradu u Moskvi u kojoj je živela Dugina, a u kojoj je Natalija iznajmila stan.

Zanimljiva je činjenica da na snimku na kome ona otvara haubu automobila ima plavu kosu, dok je na snimku ulaska u zgradu, ona ofarbana u braon boju.

Federalna služba bezbednosti Rusije ranije danas je saopštila da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine. U cilju organizovanja ubistva Darje Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je preminula živela - navodi se u izveštaju.

Nakon izvršenja zločina „Vovk, zajedno sa ćerkom, otišla je preko Pskovske oblasti u Estoniju“.

Ističe se da su kriminalci za praćenje novinarke koristili "mini kuper", pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR - E982KSH DPR, u Moskvi - kazahstanske tablice - 172AJD02, a pri izlasku - ukrajinske.

U subotu uveče, u pokretu je izgoreo automobil kojim je, prema podacima istražnih organa, upravljala novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema preliminarnoj verziji, eksplodirala je eksplozivna naprava postavljena u automobilu.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (8)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene