RUSIJA CENI SVOJE SAVEZNIKE: Putin partnerima nudi savremeno naoružanje

Novosti online

15. 08. 2022. u 18:02

RUSIJA visoko ceni svoje saveznike i istomišljenike na različitim kontinentima, rekao je predsednik površinski najveće zemlje na svetu, Vladimir Putin, govoreći na vojnom forumu "Armija 2022".

РУСИЈА ЦЕНИ СВОЈЕ САВЕЗНИКЕ: Путин партнерима нуди савремено наоружање

Foto: Tanjug AP

- To su države koje se ne saginju pred takozvanim vođom. Njihovi lideri pokazuju pravi muški karakter i ne saginju se - rekao je Putin, a prenose "RIA Novosti".


Predsednik Rusije je istakao da ove države biraju suveren, samostalan put razvoja, žele da zajednički rešavaju pitanja globalne i regionalne bezbednosti na osnovu međunarodnog prava, međusobne odgovornosti i uvažavanja interesa jedni drugih.

- Na taj način doprinose zaštiti multipolarnog sveta. Rusija iskreno neguje istorijski jake, prijateljske i poverljive veze sa državama Latinske Amerike, Azije i Afrike i spremna je da ponudi saveznicima i partnerima najsavremenije vrste naoružanja - izjavio je Putin.

Prema njegovim rečima, razvojem vojno-tehničke saradnje, udruživanjem napora i potencijala Rusija i njeni partneri moći će da obezbede pouzdanu bezbednost i stabilnost kako za sebe tako i za svet u celini.

Forum "Armija 2022" trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriota" koga takođe nazivaju i "ruski Diznilend", na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" iz Donbasa na prvoj liniji fronta
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024