NAŠA DUŽNOST JE DA OŠTRO ODGOVORIMO: Putin o pokušajima lažiranja istorije Drugog svetskog rata, nacizmu, rusofobiji, ali i toku SVO

Novosti online

15. 08. 2022. u 17:44

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin, na forumu "Armija 2022", najavio je potrebu da se oštro odgovori na pokušaje falsifikovanja istorije Drugog svetskog rata, manifestacije neonacizma, rusofobije i rasizma.

НАША ДУЖНОСТ ЈЕ ДА ОШТРО ОДГОВОРИМО: Путин о покушајима лажирања историје Другог светског рата, нацизму, русофобији, али и току СВО

Foto AP

- Ne treba zaboraviti pouke strašne tragedije do koje je nacizam doveo čovečanstvo u 20. veku. Naša dužnost prema sećanju na milione žrtava Drugog svetskog rata je da oštro reagujemo na pokušaje falsifikovanja istorije, da se suprotstavimo širenju bilo kakvog oblika neonacizma, rusofobije i rasizma - izjavio je Putin.


On je napomenuo da je održavanje međunarodnog antifašističkog kongresa u okviru foruma od velikog društvenog i političkog značaja.

Prvi čovek površinski najveće zemlje na svetu osvrnuo se takođe i na tok specijalne vojne operacije u Ukrajini i rekao da ruska vojska jasno ispunjava sve zadatke i da korak po korak oslobađa teritoriju Donbasa.

- Danas, u toku specijalne vojne operacije, naši vojnici, zajedno sa borcima Donbasa, časno ispunjavaju svoju dužnost, boreći se za Rusiju, za miran život u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Oni jasno ispunjavaju sve postavljene zadatke, korak po korak oslobađajući zemlju Donbasa - rekao je Putin na forumu "Armija  2022".

Podsetimo, lider Ruske Federacije je u parku Patriot takođe dodao da su primerci ruskog oružja nove generacije godinama, pa čak i decenijama ispred stranog naoružanja.

Forum "Armija 2022" trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriota" koga takođe nazivaju i "ruski Diznilend", na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.
 

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na frontu u Donbasu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati