ENERGETSKI RAT: Zima u Evropi može biti proleće za Putina

K.L.S.

07. 08. 2022. u 14:58

NEMA misterije u vezi sa zavisnošću Evrope od ruskog gasa. Zapadne sankcije Rusiji dovele su do visokih cena energije, koje izazivaju poteškoće za evropsku ekonomiju i energetsku krizu koja će neminovno stvoriti društvena previranja širom Evrope.

ЕНЕРГЕТСКИ РАТ: Зима у Европи може бити пролеће за Путина

Foto: AP/Sara Spirković

Članice Evropske unije su u nezavidnoj situaciji u kojoj moraju da se opredele između dobrobiti sopstvenom narodu i zemlji i doslednosti u davanju sankcija Rusiji.

Mnogi stručnjaci već uveliko smatraju da je Evropa uskočila u sopstveni džak i da se sad kao mačka batrga tražeći izlaz.

Trebalo bi, u doglednoj budućnosti, naći dobar izgovor za povlačenje sankcija Rusiji, što nije nimalo jednostavno, ni lako.

Ova situacija ide na ruku desničarskim strankama koje dobijaju na popularnosti od strane građana EU. 

Prošlog meseca se jedna desničarska stranka povukla  iz vladajuće koalicije Italije, navodeći „strašan izbor“ sa kojim se italijanske porodice suočavaju „da plaćaju račune za struju ili kupuju hranu“.

Pred ovakvim izborom, računi, hrana ili lekovi, nalaze se ne samo članice EU, već i SAD.

Neodgovornom i nepromišljenom politikom Zapad je sebe doveo u apsurdnu situaciju koja će, očigledno, rezultirati time da Zima u Evropi, metaforički rečeno, bude proleće za ruskog predsednika Vladimira Putina.

BONUS VIDEO:

BORBENA AKTIVNOST "URAGANA": Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna