UKRAJINCI ŠALJU REGRUTE NA FRONT BEZ OBUKE: Dobiju uniformu i oružje, pa na prvu borbenu liniju

Novosti online

06. 08. 2022. u 21:38 >> 21:12

KOMANDA ukrajinske vojske šalje regrute na liniju fronta bez obuke, rekao je za britanski list Gardijan Met Roe koji će se suočiti sa ozbiljnim pravnim problemima po povratku u Australiju. Preti mu kazna doživotnog zatvora zbog ulaska u stranu državu radi učešća u oružanom sukobu.

УКРАЈИНЦИ ШАЉУ РЕГРУТЕ НА ФРОНТ БЕЗ ОБУКЕ: Добију униформу и оружје, па на прву борбену линију

Foto Tanjug/AP

Prema Gardijanu, sam Australijanac takođe nema nikakvog borbenog iskustva - kod kuće se bavio baštovanstvom i pejzažnim dizajnom.

Međutim, u Ukrajini je počeo da obučava novomobilisane vojnike. Često je ovo jedina obuka koju prolaze pre nego što budu poslati na front,piše Gardijan.

Kako piše Gardijan, Ro će se suočiti sa ozbiljnim pravnim problemima po povratku u Australiju.Preti mu kazna doživotnog zatvora zbog ulaska u stranu državu radi učešća u oružanom sukobu, jer muškarac zvanično nije u službi Oružanih snaga Ukrajine.

Više od 7,1 hiljada plaćenika iz više od 60 zemalja već je stiglo u Ukrajinu od 24. februara, pokazuju podaci koje je sredinom jula objavilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Istovremeno, ruske oružane snage ih identifikuju još u fazi pripreme za ulazak u Ukrajinu.

Vojni resor je u više navrata podsećao da, u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom, strani plaćenici nisu borci i najbolje što ih čeka ako ih uhvate živi jeste suđenje i maksimalne zatvorske kazne.

BONUS VIDEO:

UŽAS U KOLONIJI JELENOVSKI: Ukrajinci gađali zatvor i pobili svoje pripadnike koje su zarobili Rusi


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...