PUTINOV ROK OD 10 DANA Zapadu sledi niz zabrana

Novosti online

05. 08. 2022. u 16:51

RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o primeni posebnih ekonomskih mera u oblasti finansija, goriva i energetike zbog neprijateljskih postupaka nekih stranih zemalja i međunarodnih organizacija.

ПУТИНОВ РОК ОД 10 ДАНА Западу следи низ забрана

Foto: AP/Tanjug/Alexander Zemlianichenko

Prema informacijama, ukazom se do 31. decembra 2022. godine zabranjuje se čitav niz transakcija uz učešće stranaca iz neprijateljskih zemalja u brojnim ruskim kompanijama i projektima.

Ograničenje se odnosi na transakcije sa hartijama od vrednosti, koje čine sastavni deo osnivačkog kapitala tih organizacija, kao i na prava i obaveze, učešća i sporazume na osnovu kojih se u Rusiji realizuju investicioni projekti.

Pod zabranu takođe potpadaju poslovi sa akcijama kompanija i ruskih banaka koje su za Rusiju od strateškog značaja, kao i sa učešćem, pravima i obavezama u naftno-gasnom projektu "Sahalin 1".

Ograničenje se još odnosi i na Sporazum o istraživanju i proizvodnji nafte na Harjaginskom nalazištu.

Pored toga, navodi se da je ruski lider dao Vladi 10 dana za pripremu spiska kompanija iz oblasti energetike i bankarskog sektora, a kojima se zabranjuje da sklapaju poslove u kojima učestvuju stranci iz neprijateljskih zemalja.

Odgovarajući ukaz objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini 24. februara, brojne zapadne zemlje uvele su sankcije Rusiji. Kao odgovor na to i Moskva je uvela recipročne mere prema odgovarajućim državama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura