RAT U UKRAJINI: Zauzeta TE Ugljegorsk, Napredak kod Bahmuta; Likvidirano 40 stranih plaćenika u Donbasu (VIDEO)

Novosti onlajn

26. 07. 2022. u 07:28 >> 22:32

U TOKU je 153. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Borbe se vode u području Severska, Soledara, Bahmuta, dok ruska vojska preciznim raketama uništava vojnu infrastrukturu protivnika po celoj Ukrajini.

РАТ У УКРАЈИНИ: Заузета ТЕ  Угљегорск, Напредак код Бахмута; Ликвидирано 40 страних плаћеника у Донбасу (ВИДЕО)

Foto Tanjug/printskrin jutjub

 

Moderna Ukrajina je magnet za neonaciste


Na snimku se vide azerbejdžanski neonacistički borci iz organizacije Sivi vukovi. Oni su stigli u Ukrajinu da učestvuju u oružanom sukobu na strani Oružanih snaga Ukrajine. Govoreći o denacifikaciji Ukrajine, mislimo na takve slučajeve.



Zemlja je sada prava meka za desničarske radikale svih nacionalnosti. Ideološki naduvani, spremni su da ubiju svakoga ko se ne slaže sa njihovim nehumanim stavovima. Takva situacija je mogla da se razvije samo uz dopuštanje savremenog kijevskog režima i jednostavno je treba ispraviti.

 

Eksplozije u Hersonu

U Hersonu su prijavljene eksplozije. Iznad Melitopolja dejstvuje ruska protivvaazdušna odbrana.

 

Nacisti koriste civile kao živi štit

Međuresorni koordinacioni štab Ruske Federacije za humanitarno reagovanje, u saradnji sa nadležnim saveznim organima izvršne vlasti, nastavlja sa evidentiranjem činjenica o zločinačkim akcijama kijevskog režima protiv civilnog stanovništva, kao i korišćenja objekata socijalne infrastrukture od strane ukrajinskih oružanih grupa u vojne svrhe.

 

Eliminisana komanda 28. OMBR?

Ruske raketne trupe i artiljerija nastavljaju da napadaju identifikovane ciljeve u pravcu Nikolajeva. Nedavno je preciznim udarom uništeno skladište municije i goriva i maziva 28. ombre Oružanih snaga Ukrajine, koje se nalazi na periferiji sela Gorohovka, istočno od Nikolajeva.


Karakteristično je da su se ubrzo nakon toga pojavile informacije o pogibiji celog komandnog sastava ukrajinske brigade. Zajedno sa komandantom poginula su i najmanje tri oficira sa činom potpukovnika: sa velikim stepenom verovatnoće su zauzimali položaje u štabu formacije.

Foto RIA.RU

Ispalili 250 projektila na 11 naselja

Ukrajinski vojnici su tokom današnjeg dana ispalili više od 250 projektila iz BM-21 "Grad" i artiljerije na 11 naselja Donjecke Narodne Republike, saopštila je Narodna milicija DNR.

-U toku današnjeg dana, prema informacijama SCKK DNR, neprijatelj je ispalio više od dve stotine pedeset projektila iz višecevnih raketnih bacača Grad, topova 155, 152 i 122 mm, kao i minobacača 120 mm. Vatra je otvrana na područja jedanaest republičkih naselja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Poginula trojica vojnika DNR

Trojica vojnika Donjecke Narodne Republike poginula su u utorak u borbama sa ukrajinskim trupama, saopštila je Narodna milicija DNR.

-Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su tri branioca Donjecke Narodne Republike poginula dok su obavljali svoju vojnu dužnost u borbi za nezavisnost, navodi se u poruci na Telegram kanalu Narodne milicije.

 

Ruski major - Slovačke "29" treba oboriti

Slovačka će se otvoreno suprotstaviti Rusiji ako prebaci sovjetske borbene avione Ukrajini. Ovo je u intervjuu za međunarodno izdanje FAN izjavio bivši poslanik Državne dume i major Vazdušno-desantnih snaga u rezervnom sastavu Aleksandar Šerin.

 

Granatirana naselja u DNR

Ukrajinske trupe granatirale su Gorlovku i obližnje selo Mihajlovku u utorak i za 45 minuta, ispalile 10 granata kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (SCKK).

Foto: EPA

 

Prehrambeni sporazum

Rad na „prehrambenom sporazumu“ je počeo, prvi brod će uskoro napustiti ukrajinske luke, izjavio je turski ministar odbrane Husuli Akar.

Prema njegovim rečima, u toku je izrada plana za osiguravanje bezbednog transporta žitarica, brodovi će biti pregledani u lukama Ukrajine.

 

Minirali granicu

Granična služba Ukrajine objavila je snimak trenutnog stanja na granici sa Belorusijom.

 

Medicinari prevoze opremu plaćenika

Sanitetski bataljon „Hospitalci” pokriva plaćenike „Normandijske brigade”.

Sanitetski bataljon Hospitalci, povezan sa pokretom Desni sektor, ponovo je uhvaćen u neprijateljstvima.

Prema rečima britanskog plaćenika Frejzera Huda, borci njegove grupe koristili su vozilo „humanitarne organizacije” za kretanje i prenošenje opreme u zoni fronta.

 

HIMARS-om gađali Donjeck

Ukrajinske trupe ispalile su tri projektila iz američke MLRS HIMARS tokom granatiranja naftnog skladišta u Donjecku, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (SCKK).

Foto: Jutjub/U.S. MILITARY CENTRAL


-Vojni eksperti DNR SCKK potvrdili su granatiranje Buđonovskog okruga u Donjecku od strane oružanih formacija Ukrajine, a takođe su precizirali korišćeno oružje i pravac gađanja. Dakle, neprijatelj je pucao sa svojih položaja koji se nalaze u severozapadnom pravcu od grada Donjecka koristeći američki M142 MLRS HIMARS ispalivši tri rakete M31 GMLRS na kritični infrastrukturni objekat, navodi predstavništvo na svom Telegram kanalu.

 

Ponovo granatiran Donjeck

Ukrajinske trupe su u 16.20 ponovo gađale Kijevski i Kujbiševski okrug Donjecka, ispalivši šest granata kalibra 152 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Foto: EPA

 

Zauzeta TE Ugljegorsk

Pomoćnik načelnika ministarstva unutrašnjih poslova LNR izveštio je da su ruske snage stavile pod kontrolu TE Ugljegorsk u Svetlodarsku.

 

Stigle nove nemačke haubice

Novi ciljevi za ruske rakete i artiljeriju: Nemačka predala Ukrajini obećane MLRS Mars-II i 3 samohodne haubice PzH2000.

 

Artiljerijski napad na Gorlovku i Dolomitnoje

Ukrajinske trupe ispalile su 15 raketa iz VBR Grad na Gorlovku i pet projektila NATO kalibra 155 milimetara na Dolomitnoje, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Foto: Printskrin Jutjub

Ukrajinci ponovo granatirali Herson

Ukrajinska vojska je po drugi put za protekla 24 sata granatirala Herson, sve napade je odbio sistem protivvazdušne odbrane, rekao je za Sputnjik zamenik šefa regionalne administracije Kiril Stremousov.

Prvi napad na Herson izveden je protekle noći, sve rakete je presrela protivvazdušna odbrana.

Počeo sa radoim koordinacioni centar

Prema „prehrambenom sporazumu“ u Istanbulu počeo je sa radom Zajednički koordinacioni centar


▪️ Vodeća grupa ruskih stručnjaka stići će danas u Istanbul i početi da radi u četverostranom formatu

▪️ Rusku delegaciju predvodi kontraadmiral Eduard Endelevič Lujk

▪️ Glavni zadatak ruskih stručnjaka u ovom centru je da brzo reše sva neophodna pitanja kako bi „prehrambeni sporazum“ doveli u fazu praktične implementacije

Zelenski smenio komandanta specijalnih jedinica na istoku

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski smenio je glavnog vojnog komandanta na istoku, general-majora Grigorija Halahana, nakon velikih teritorijalnih gubitaka.

Vladimir Zelenski je 25. jula izdao dekrete kojim je razrešio generala Halahana i imenovao Viktora Horenka da ga zameni na mestu komandanta snaga za specijalne operacije ukrajinske vojske.

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

▪Oružane snage RF izvele su napad na privremene baze jedinica legije stranaca u Konstantinovki, DNR, uništeno je više od 40 plaćenika;

▪Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su kod Nikolajeva više od 70 odsto ljudstva divizije 59. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine;
▪Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je više od 70 nacionalista i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u DNR.

Rusi napreduju na severu Donjecka

Ruska vojska napreduje na severu Donjecke Narodne Republike. Savezničke snage se približavaju Harkovu i Slavjansku.

Među ukrajinskim vojnicima raste broj dezertera i vojnika koji ne žele da učestvuju u borbama.

S-300 u akciji

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video borbenih dejstava posade raketnog sistema PVO S-300B


Sistem je dizajniran za zaštitu trupa od krstarećih, aerobalističkih i balističkih projektila, kao i aviona i borbenih helikoptera u složenoj vazdušnoj situaciji i elektronskim protivmerama.

 

Ruski specijalci u akciji

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak Vazdušno-desantnih trupa u akciji oslobađanja naseljenih mesta

Vojnici u jurišnim grupama kreću se napred u urbanim sredinama pod okriljem snajperskih jedinica i mitraljeza velikog kalibra. Neprijateljske vatrene tačke se uništavaju minobacačkom vatrom.

Tokom borbe, padobranci su zauzeli vatrene položaje i vodili borbu iz snajperskog i mitraljeskog oružja, uništavajući personal i opremu Oružanih snaga Ukrajine.

Ruska vojska je oslobodila selo Kokrovsko

Ruska vojska je oslobodila selo Kokrovsko, i došla na pet kolometara od Bahmuta


 

Ukrajinska vojska ostala bez dronova

Ukrajinska vojska je skoro ostala bez udarnih dronova, saopštio je Sputnjiku oficir protivvazdušne odbrane ruske vojske iz grupe "O".

- U ovoj fazi operacije gađamo izviđačke dronove, kao što su Leleka, Furija. Bez obzira na njihove male razmere, uništavamo ih… U poslednje vreme protivnik uglavnom koristi izviđačke dronove, pošto više nemaju udarne - rekao je on.

Ponovo granatiran Donjeck

Ukrajinska vojska je ponovo granatirala Donjeck – pogođene su cisterne sa gorivom


Prema prvim podacima, niko nije povređen.

BONUS VIDEO: 

KAKO SE PRIPREMA "URAGAN" ZA DEJSTVO: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)