DŽORDAN PITERSON PONOVO "UZDRMAO" JAVNOST: Ovo je rat Rusije i celog Zapada, Putin nije lud i igramo se vatrom (VIDEO)

Novosti online

25. 07. 2022. u 20:00

KANADSKI profesor psihologije Džordan Piterson izjavio je da je Zapad u problemu zbog rata u Ukrajini.

ЏОРДАН ПИТЕРСОН ПОНОВО УЗДРМАО ЈАВНОСТ: Ово је рат Русије и целог Запада, Путин није луд и играмо се ватром (ВИДЕО)

Foto: EPA/Shutterstock/printskrin/ilustracija

Piterson kaže da su na početku Prvog i Drugog svetskog rata svi mislili da će rat trajati nekoliko meseci, a posle su verovali u laku pobedu. 

- Ovo nije lokalni sukob Rusije i Ukrajine, već proksi rat Rusije i celog Zapada. Biće pravo čudo da ovo ne pogodi sve nas - rekao je Džordan Piterson.

Istakao je da nije pametno želeti da Rusija, koja ima nuklearno oružje, izgubi u Ukrajini.

- Mislite da će oni izgubiti, a da mi nećemo izgubiti zajedno sa njima? To se neće desiti. Igramo se vatrom i mislim da je ono što se dešava između Rusije i Ukrajine civilni rat na Zapadu. Rusija je Zapad - smatra kanadski profesor.

Takođe, Džordan Piterson kaže da je neverovatna glupost evropskih lidera koji su dozvolili da Evropa bude energetski zavisna od Rusije.

Na pitanje novinara "da li je predsednik Rusije Vladimir Putin lud", Piterson je odgovorio da ne postoje dokazi za takve tvrdnje i rekao da nikada nije požljeno potcenjivati protivnika.

BONUS VIDEO - PETROVA GORA JE VELIKA GROBNICA SRBA: Sa Brankom Gvozdenovićem na planini prepunoj ustaških žrtava

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!