DRAGI PONOVO PODNEO OSTAVKU: Italijanska vlada na putu ka novim izborima

Milica Ostojić

21. 07. 2022. u 10:23

KRAJ Vlade koja je trajala 17 meseci. Premijer Mario Dragi ponovio je danas svoju ostavku podnetu pre sedam dana, koju predsednik Republike Serđo Matarela nije prihvatio, prenoseći krizu Vlade na Parlament, a nakon sinoćnjeg izglasavanja u Senatu o poverenju gde je dobio samo prostu većinu.

ДРАГИ ПОНОВО ПОДНЕО ОСТАВКУ: Италијанска влада на путу ка новим изборима

Foto: AP

Jutros je Poslanička skupština, kako je bilo najavljeno, trebalo da raspravlja o saopštenju premijera Marija Dragija koju je podneo i juče na Senatu, ali je on zatražio da se sednica suspenduje, otišao kod predsednika Republike i potvrdio svoju pređašnju ostavku.

Mario Dragi, kako predviđa i protokol, otišao je u Senat i saopštio predsednici Elizabeti Kazelati da je podneo ostavku predsedniku Republike, a potom ponovio isti postupak u Skupštini predsedniku Robertu Fiko.

Sadašnja Vlada nastavlja da obavlja tekuće poslove dok se ne izabere nova Vlada. Očekuje se raspuštanje Parlamenta od strane predsednika Republike i raspisivanje izbora. Prvi tzv. „korisni” termin je 25. septembar ili 2. oktobar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom