RUSKI HAKERI PROBILI ZAŠTITU VSU: Identifikovali ruske državljane koji sarađuju sa ukrajinskim obaveštajcima

P. Z. S. / ria.ru

18. 07. 2022. u 07:01

HAKERI RaHDit-a identifikovali su ruske državljane koji sarađuju sa ukrajinskom vojnom obaveštajnom službom i predali spisak nadležnim organima, rekao je za RIA Novosti jedan od članova grupe pod uslovom da ostane anoniman.

РУСКИ ХАКЕРИ ПРОБИЛИ ЗАШТИТУ ВСУ: Идентификовали руске држављане који сарађују са украјинским обавештајцима

Foto: Jutjub/AlchemiaObrazu/Vikimedija


- Preneli smo identifikovane kontakte naših građana sa zaposlenima sa tog spiska ukrajinskih vojnih obaveštajaca, prebacili smo ih na pravo mesto. Neka razumeju ljudi tamo stručno specijalno obučeni, koji su profesionalci u svojoj oblasti. Ispostavilo se da je spisak prilično obiman - rekao je haker.

Ruska hakerska grupa RaHDit („Zli ruski hakeri“) objavila je prošle nedelje nove podatke o zaposlenima u Glavnoj obaveštajnoj upravi Ministarstva odbrane Ukrajine i ljudima povezanim sa njom na svom sajtu NemeZida.

Na spiskovima je 2,5 hiljada ljudi. To su, posebno, kriminalne karakteristike zaposlenih u GUR-u - među njima su narkomani, osuđeni za razbojništvo, nedozvoljen promet oružja i droge, provale, nanošenje teških telesnih povreda i silovanje.

RaHDit je u junu objavio podatke o 700 zaposlenih u Službi bezbednosti Ukrajine. Na početku specijalne operacije, grupa RaHDit je istovremeno hakovala svih 755 veb-stranica ukrajinske vlade, a posebno su hakovane veb-stranice lokalnih vlasti širom Ukrajine.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)