DOŠLI SU NA NAŠU ZEMLJU DA PLJAČKAJU I UBIJAJU: Leonid Pasečnik šef LNR - Ukrajinski nacisti su poraženi

P. Z. S. / ria.ru

03. 07. 2022. u 17:55

ŠEF Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik rekao je da su ukrajinski neonacisti u LNR poraženi.

ДОШЛИ СУ НА НАШУ ЗЕМЉУ ДА ПЉАЧКАЈУ И УБИЈАЈУ: Леонид Пасечник шеф ЛНР - Украјински нацисти су поражени

Foto: Vikipedija/Printscreen


-Ukrajinski neonacisti, koji su došli na našu zemlju da ubijaju i pljačkaju, su poraženi. Koristili su podlu taktiku, koristeći civile kao živi štit. Stoga je naša vojska morala pažljivo da povrati bukvalno svaku kuću, svaku ulicu, svako selo, kazao je Pasečnik.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je u nedelju oslobođenje Luganske Narodne Republike. Kao rezultat uspešnih neprijateljstava, savezničke snage su uspostavile punu kontrolu nad Lisičanskom - poslednjim gradom u republici u kome su se nalazile ukrajinske trupe - i nizom obližnjih naselja, od kojih su najveća Belogorovka, Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora.

Foto Tanjug/AP

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!