NATO DA PRESTANE DA LAŽE: Peking pozvao Alijansu da se uzdrži od pokretanja novog hladnog rata

Tanjug

23. 06. 2022. u 14:13

PEKING je pozvao NATO da prestane da širi lažne izveštaje o Kini i da se uzdrži od pokušaja pokretanja novog hladnog rata, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

НАТО ДА ПРЕСТАНЕ ДА ЛАЖЕ: Пекинг позвао Алијансу да се уздржи од покретања новог хладног рата

Foto: Profimedia

- Pozivamo NATO da prestane da povlači ideološke linije, širi lažne izveštaje ili daje provokativne izjave o Kini i da prekine pokušaje pokretanja novog hladnog rata - poručio je Vang na konferenciji za novinare, prenosi agencija TASS.

NATO za koji je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova rekao da je "proizvod hladnog rata i najveća svetska vojna alijansa predvođena SAD", prvobitno je bila Severnoatlantski savez, a sada je "došao do azijsko-pacifičkog regiona da pokaže svoju snagu".

- Ovi potezi su veoma opasni i svakako bi izazvali oprez i odlučno protivljenje azijsko-pacifičkih zemalja i celog sveta, dodao je kineski diplomata.

Vang je takođe ocenio da je "NATO već zabrljao u Evropi", pa bi trebalo da se uzdrži od "pokušaja da se upropasti Azija i ostatak sveta takođe".

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VANGEROVCI NAPREDUJU KA BAHAMUTU:  Zauzeto Privolje, zatvara se kotao oko Lisičanska, Proboj na severu od Harkova (MAPA)